Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van gewapende overval

Veldhoven, 06-11-2009 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een gewapende overval op een schoonmaakbedrijf aan de Provincialeweg in Veldhoven op vrijdagochtend.

Rond 8.00 uur drongen twee mannen het pand binnen. Eén van hen bedreigde de 44-jarige eigenaar van het bedrijf met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Vervolgens werd geld geëist. Daarop ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer een aantal klappen kreeg. Hij wist zich uiteindelijk naar buiten te werken. De twee overvallers zijn vervolgens gevlucht. Onduidelijk is nog of zij daarbij een buit hebben meegenomen. De daders zijn verder op de Provincialeweg in een al gereedstaande vluchtauto gestapt. Een derde persoon zat al achter het stuur van de wagen en reed weg in de richting Eindhoven. Een signalement van de daders:


1) Tussen de 25 en 30 jaar oud, 1,80 - 1,85 meter groot, normaal postuur, stoppelbaard en een getinte huidskleur. De man droeg een groen/zwarte winterjas, een donkerblauwe spijkerbroek, een zwarte muts en een grijze sjaal.


2) Tussen de 25 en 30 jaar oud, 1,70 - 1,80 groot, fors postuur. Hij droeg een zwarte, halflange winterjas, een spijkerbroek en een zwarte muts.

Van de chauffeur van de vluchtauto is geen signalement bekend. De politie is op zoek naar mensen die de overval gezien hebben of iets dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd en daar onder andere aan een hoofdwond behandeld.