Gemeente Leeuwarden

Na banenmarkt 51 personen aan de slag!

Bron: Werkplein (05-11-2009)

Groot succes voor Werkplein Leeuwarden!

De banenmarkt in WTC Expo in Leeuwarden, die een maand geleden werd gehouden, heeft tot nu toe 51 concrete banen opgeleverd. Het gaat om 17 personen met een WW-uitkering en 34 personen met een Wwb-uitkering (wet werk en bijstand) en de verwachting is dat dit aantal nog zal stijgen.

Alle werknemers van het Werkplein Leeuwarden zijn trots op het resultaat! Op de banenmarkt kwamen bijna 3000 bezoekers af. De 80 deelnemende bedrijven hadden maar liefst 400 concrete vacatures in de aanbieding. Met ruim 300 geïnteresseerde bezoekers werden die dag vervolggesprekken gepland evenals voor het starten van een eigen bedrijf met als resultaat na een maand deze cijfers.

Soms waren er stoelen tekort, ondermeer bij de workshop van Alex Pama 'hoe word je directeur van Cambuur' . Kortom: er was een mooie dynamiek op de banenmarkt, tevreden werkgevers en veel jongeren hebben zich goed kunnen laten voorlichten over wat de arbeidsmarkt momenteel heeft te bieden, welke opleidingen hiervoor interessant zijn en of dit in de combinatie van een leerwerkbaan mogelijk is.

De banenmarkt kwam tot stand door een uitstekend samenwerkingsverband tussen gemeente Leeuwarden en UWV WERKbedrijf. Het concept was uniek: gratis deelname voor bedrijven. De samenwerking van de verschillende partners binnen Werkplein Leeuwarden had als hoofddoel het realiseren van een geïntegreerde samenwerking rondom de klanten van de ketenpartners, met als thema "bestrijding jongeren werkeloosheid en mobiliteit".

Uitgangspunt was het realiseren van vraaggerichte dienstverlening. Subdoelen:


-het verbeteren van de match tussen vraag en aanbod op de Leeuwarder arbeidsmarkt;


-het verbeteren van de dienstverlening van de keten richting de werkzoekende en de werkgever en


-het bundelen van initiatieven en contacten met werkgevers om zo te komen tot één integrale werkgeversbenadering.

Uit de laatste cijfers blijkt dat de instroom van Wwb-ers inclusief jongeren ondanks de economische crises stabiel blijft. Van een grote toename wwb'ers in 2009 is vooralsnog geen sprake. Het werkgeversteam van het Werkplein Leeuwarden heeft dit jaar dan ook veel banen geworven, die werkzoekenden de kans geven om werken en leren te combineren.