Waterschap Dommel

Breuk leiding zorgt voor overlast

Op donderdagavond 5 november is in Mierlo een persleiding naar de slibverwerking van Waterschap De Dommel gesprongen. Het slib dat uit de leiding is gekomen, zorgt voor lokaal overlast. De doorvoer is direct na melding stopgezet. Op vrijdag werkt het waterschap met man en macht om de schade te herstellen. Hierdoor was de Luchenseheide in Mierlo tijdelijk afgesloten.

De rioolwaterzuiveringinstallatie in Eindhoven zuivert het rioolwater van Eindhoven en omstreken. Slib is een restproduct van het zuiveringsproces. Dit slib wordt via drie leidingen naar de Slibverweringinstallatie in Mierlo gepompt. Op donderdagavond is een van de drie leidingen ter hoogte van de Luchenseheide in Mierlo gesprongen. De oorzaak is onbekend.

Uit de leiding liep het water met slib over de weg, de sloot en aanliggende landbouwperceel. Als gevolg van de breuk is de weg voor een deel verzakt. De brandweer heeft direct op donderdagavond het slib van de weg gespoten en zal ook na de herstelwerkzaamheden aan de weg schoonmaken. De verontreiniging in de sloot en op het landbouwperceel worden zo spoedig mogelijk opgeruimd. Mogelijk kan dit voor stankoverlast zorgen.

De weg wordt zo snel mogelijk hersteld. Op vrijdagmiddag is de weg weer begaanbaar.