Gemeente Breda

Wethouder dankt leden Platform Duurzaamheid Breda

Vandaag heeft wethouder Wilbert Willems de leden van het Platform Duurzaam Breda hartelijk bedankt voor de bijdrage die zij de afgelopen jaren geleverd hebben aan het tot stand komen van het Bredase milieubeleid.

Het platform besloot om zichzelf op te heffen, na veertien jaar lang de gemeente van adviezen te hebben voorzien.

Â

Wethouder Willems: âIk ben de leden van het platform erg dankbaar dat zij zo lang hun inbreng geleverd hebben. Mede daardoor zijn we tot vijf keer toe tot de duurzaamste stad van Nederland uitgeroepen, ook dit jaar weer. Alle betrokken organisaties en instellingen hebben nu hun inbreng in ons duurzaamheids-beleid. Ik ben blij dat oud-leden van het platform in Breda een rol blijven spelen bij diverse kennistafels en klankbordgroepen.â

Â

De leden van het Platform kwamen tot de conclusie, dat al hun ideeën en voorstellen om tot een duurzamere stad te komen door de gemeente inmiddels zijn overgenomen en in beleid omgezet. Zij vonden het voortbestaan van het platform daardoor niet langer zinvol en besloten om zichzelf âwegens bewezen succesâ op te heffen.

Â

Veertien jaar geleden werd het Platform Duurzaam Breda opgericht. Een platform bestaande uit vertegenwoordigers van het Bredase bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, GGD en hoger onderwijs. Het werd opgericht om de Gemeente Breda gevraagd en ongevraagd te adviseren. Het Bredase college nam van dit platform ondermeer het advies over om in Breda een Energieraad op te zetten om bedrijven en instellingen te adviseren over energiebesparingsmaatregelen. Daarnaast was het platform steeds betrokken bij adviezen over onder andere een gezond binnenmilieu in woningen, geluidsoverlast, fietspaden en tal van andere milieumaatregelen.

Â

Breda, 6 november 2009