Gemeente Rotterdam

Jeanne van der Velde ontving op vrijdag 6 november om 17.30 uur de Erasmusspeld uit handen van wethouder Lucas Bolsius (haven, financiën, buitenruimte en organisatie).

Jeanne van der Velde is de afgelopen 45 jaar in Rotterdam op verschillende vlakken als vrijwilliger actief geweest.

Jeanne van der Velde heeft zich onder andere ingezet voor plaatselijke bewonersraden, klankbordgroepen en politieke groeperingen waar zij met veel enthousiasme en met een positieve instelling haar inbreng gaf. Ook is ze inmiddels 15 jaar actief voor Amnesty International, afdeling Rotterdam. Na haar verhuizing van het Centrum van de stad naar de deelgemeente Hoogvliet zette zij ook daar haar vrijwilligersactiviteiten voort.

Zij richtte samen met anderen peuterspeelzalen op, nam zitting in de Huurdersvereniging Hoogvliet en zat als vertegenwoordiger in de burenraad van Shell. Na haar ludieke actie voor het behoud van 15 iepen nabij het winkelcentrum Hoogvliet die op het punt stonden te worden gerooid, heeft ze de stichting De Bomenridders opgericht. In het Informatiecentrum draagt zij vrijdag haar voorzittershamer van Stichting De Bomenridders over aan Isolde van Overbeek.

Stichting De Bomenridders
De Bomenridders zijn de belangenbehartigers van al het groen in Rotterdam. Jeanne van der Velden motiveerde mensen in andere plaatsen in Nederland de Bomenridders te volgen en intussen bestaan er al 12 stichtingen De Bomenridders.

Erasmusspeld
Jeanne van der Velde komt in aanmerking voor de Erasmusspeld omdat zij zich op sociaal gebied gedurende een langere periode verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

Bron: Bestuursdienst, 06-11-2009