Vereniging VNO-NCW

VNO-NCW en MKB-Nederland: schaalsprong Almere-Amsterdam goede zaak

06-11-2009 - VNO-NCW en MKB-Nederland zijn ingenomen met de erkenning door het kabinet van de cruciale betekenis van de dubbelstad Amsterdam
- Almere voor de ontwikkeling van de metropoolregio Amsterdam en de daarbij horende goede verbindingen. Zonder goede bereikbaarheid komen de noodzakelijke ruimtelijke ontwikkelingen niet van de grond en verwordt Almere tot een suburbane, excentrisch gelegen woonwijk.

Amsterdam kan alleen groeien naar een Europese metropool wanneer Almere de ruimte krijgt om uit te breiden. De IJmeerlijn moet op termijn zorgen voor een tweede, snelle verbinding met Amsterdam en een vlotte doorstroming garanderen.
De bouw van woningen en infrastructuur in Almere zal de komende jaren een stevige impuls geven aan duurzame innovaties en biedt een extra mogelijkheid om versneld uit de crisis te komen.

De ondernemersorganisaties hopen dat publieke én private partijen op korte termijn met een uitwerking van de voorgestelde plannen komen, zodat in 2012 een definitief besluit tot aanleg van de IJmeerverbinding genomen kan worden.

---