Ingezonden persbericht


Persbericht
t.a.v. de kunstredactie
Amsterdam, 26 oktober 2009

KLASSIEKE MUZIEKWEEK ZOEKT DRUMMERS voor MUZIKALE OPENING!

Vrijdag 6 november a.s. wordt de Klassieke Muziekweek met veel tamtam ingeluid. Iedereen wordt die middag op het Schouwburgplein voor de ingang van het Congres- en concertgebouw de Doelen in Rotterdam uitgenodigd om samen met musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest de Boléro van Ravel mee te drummen. Om 16.00 uur is het showtime! Een ieder die van muziek houdt is welkom om met trommel, emmer, jerrycan of anders slagwerk de Boléro mee te drummen en de Klassieke Muziekweek in te luiden. Om 15.30 - 15.55 uur wordt er op het plein gerepeteerd o.l.v. slagwerker Martin Baai. Om 16.00 uur vangt de uitvoering aan.

Van 16.30 - 19.00 uur worden de VSCD Klassieke Muziekprijzen tijdens het prijzendiner door o.a. Minister Plasterk uitgereikt. De presentatie is in handen van Michel Hamel. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest verzorgt 's avonds het openingsconcert in de Doelen. Het orkest brengt onder leiding van chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin om 20.15 uur onder andere de Boléro van Ravel ten gehore.

De Klassieke Muziekweek is een initiatief van de Nederlandse symfonieorkesten, (kamermuziek) ensembles, podia en hun koepelorganisaties en heeft als opdracht het bezoeken van klassieke muziekconcerten te promoten. De coördinatie is in handen van Bureau Promotie Podiumkunsten. Tijdens deze week organiseren deelnemende ensembles, zalen en orkesten bijzondere concerten en aanverwante activiteiten om een bijdrage te leveren aan de landelijke campagne voor het bezoeken van een live klassiek concert.

De Klassieke Muziekweek Liever Live?
Vrijdag 6 t/m zondag 15 november 2009
Muzikale openingsstunt "Drum de Boléro": 15.30 uur repetitie en 16.00 uur showtime op het Schouwburgplein voor de ingang van het Congres- en concertgebouw de Doelen in Rotterdam. Iedereen is welkom.

----------


Ingezonden persbericht