Ingezonden persbericht


TAC: programma november 2009

Het Temporary Art Centre (TAC) is hét platform van culturele productie en performance, een combinatie van bedrijfsruimtes voor de culturele sector èn een jong experimenteel podium voor de stad en de regio. TAC biedt een breed scala aan exposities, concerten, theatervoorstellingen en cross-over projecten en participeert in themaprojecten zoals de Dutch Design Week. Het unieke gebouw in het centrum van Eindhoven omvat, naast circa 2.000 m2 zalen en projectruimtes, een tachtigtal individuele ateliers, kantoren en werkplaatsen voor creatieve ondernemers en kunstenaars.

In dit persbericht een beknopte weergave van het programma van november 2009.

TACsalon#11
Datum: vrijdag 06.11 t/m zondag 08.11
Aanvang: 12.00 ­ 17.00 uur, opening op 06.10 vanaf 20.30 uur Entree: gratis
In samenwerking met TAC organiseert stichting PEK de elfde Salonexpositie. Stijn Peeters en Kees de Kort exposeren onder de titel "Excuses voor het ongemak". Peeters' en De Korts werk is confronterend of irritant, maar tegelijkertijd weemoedig en poëtisch. Tijdens "Excuses voor het ongemak" zijn beide kunstenaars aanwezig.

Glow
Datum: vrijdag 06.11 t/m zondag 15.11
Aanvang: vrijdag en zaterdag van 18.00 ­ 00.00 uur, zondag t/m donderdag 18.00 ­ 23.00 uur Entree: gratis
De binnenstad van Eindhoven vormt dit najaar voor de vierde keer het decor en podium van Glow. In TAC kun je kijken naar de werken van Cloud 9, Dingelins en MAD en meedoen aan een interactief lichtobject van kunstenaar Simon de Groot.

Culturele Nacht
Datum: zaterdag 07.11
Aanvang: 20.00 ­ 02.00 uur
Entree: gratis
Cultuursnuivers opgelet! Op verschillende locaties in Eindhoven kun je genieten van een nacht vol film, theater, muziek, performance en workshops. Ook in TAC! Tijdens de Culturele Nacht kun je in TAC luisteren naar noisemuziek (Kwark), een bezoekje brengen aan het festival Glow en een kijkje nemen bij de expositie in de TACsalon.

Kwark Eindhoven
Datum: zaterdag 07.11
Aanvang: 17:00 uur
Entree: gratis
Zestien acts uit België en Nederland spelen vijf à dertig minuten op dit noisefestival. Verwacht scheurende herrie, piepende feedback en absurde performances. Een unieke avond waar je bij moet zijn als je van avantgarde geluids- en beeldende kunst houdt. Zoals vanavond kom je 'ze' niet meer tegen!

TAClive: MuRas , AUN en b°tong
Datum: donderdag 12.11
Aanvang: 21.00 uur
Entree: gratis
MuRas (Eindhoven) opent de avond met langebaans micrometermuziek. Gevolgd door de Canadese muzikant en geluidsartiest Martin Dumais (AUN). Dumais omschrijft zijn versie van metal versus shoegaze als 'blight metal'. De Zwitserse Chris Sigdell (b°tong) zoekt de grenzen op van experimenteel elektronisch geluid. Live speelt hij met microfoons, een sampler en keukengerei.

www.tac.nu - info@tac.nu