Gemeente Zijpe


Informatiemarkt en modeshow voor chronisch zieken en hun mantelzorgers


In samenwerking met de gemeenten Schagen, Zijpe, Anna Paulowna en Harenkarspel organiseert MEE Noordwest-Holland een informatiemarkt en modeshow voor mensen met een chronische ziekte of lichamelijke beperking en hun mantelzorgers op vrijdag 6 november aanstaande in het Makado Centrum in Schagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Van 6 tot en met 13 november 2009 vindt de landelijke Week van de Chronisch Zieken plaats met het thema âTijd voor Levenâ. In dit kader zetten veel organisaties en particulieren landelijk diverse activiteiten op. In Schagen organiseert MEE Noordwest-Holland in samenwerking met de gemeenten Schagen, Zijpe, Anna Paulowna en Harenkarspel een informatiemarkt en modeshow voor chronisch zieken, lichamelijk beperkten en hun mantelzorgers.

Â

Op de markt presenteren regionale en landelijke organisaties, die iets voor mensen met een chronische ziekte of beperking kunnen betekenen, hun diensten en mogelijkheden door het geven van informatie, voorlichting en advies, maar ook met voorbeeldmateriaal. De aanwezige organisaties helpen en ondersteunen mensen bij het maken van passende keuzen in de zorg en het sociale leven. In het kader van het thema zijn er op de markt workshops en demonstraties te zien van sport- en vrijetijdsactiviteiten. Gedurende de hele dag is er speciale aandacht voor mantelzorgers, die op bijzondere wijze in het zonnetje worden gezet.

Â

Niet alleen ter opluistering, maar ook met de gedachte, dat mensen met een chronische ziekte of beperking maatschappelijk op dezelfde wijze moeten kunnen participeren in de samenleving, is er rond 15.00 uur een modeshow in het Makado Centrum. Tijdens deze modeshow wisselen deelnemers met en zonder beperking of chronische ziekte elkaar af op de rode loper. Winkeliers van het Makado Centrum stellen hun kleding, accessoires of diensten kosteloos voor dit initiatief ter beschikking. Een leuk moment de nieuwste collectie voor deze herfst en winter van een andere kant te bekijken!

Â

Uiteraard is de informatiemarkt een leuke en gezellige gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten! Mensen zijn tot 16.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis. Voor aangepast vervoer kunnen mensen contact opnemen met de OV-taxi, de Seniorenbus, de buurtbus Zijpe/Harenkarspel en Stichting Aktie Graag Gedaan in Schagen. Natuurlijk is er in en rond het winkelcentrum voldoende gelegenheid tot parkeren wanneer bezoekers zelf met vervoer naar Schagen komen.

Â

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marina Link, Jeanet Heinen of Francis van den Berg, MEE Noordwest Holland, telefoonnummer (0223) 688 688.