Raad van State


vrijdag 6 november 2009
10.00 uur
Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Graafstroom van het bestemmingsplan 'Compressorstation Graafstroom'. Het plan maakt de bouw van een compressorstation mogelijk. Er worden leidingen aangelegd voor de doorvoer van gas van Duitsland naar België. Het compressorstation maakt het mogelijk om het aardgas beter door te voeren. De stichting Behoud Polders Graafstroom verzet zich tegen dit plan. Zij vreest vooral voor nadelige gevolgen voor de natuur. Bovendien had de gemeenteraad een andere locatie voor het compressorstation moeten kiezen, aldus de stichting. Daarom is de stichting in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In afwachting van de behandeling daarvan verzoekt zij de Raad van State het plan te schorsen. (zaaknummer 200906644/2)

11.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Gelderland van het bestemmingsplan 'Sportcomplex 't Meijerink' van de gemeente Zutphen. Het plan maakt de aanleg van vier nieuwe voetbalvelden mogelijk voor de voetbalvereniging 'FC Zutphen' ten zuiden van de woonwijk Leesten. Meerdere omwonenden zijn tegen de komst van de nieuwe velden. Zij zijn bang dat de hoogspanningsmasten die boven de voetbalvelden hangen, schade aan de gezondheid van de voetballende kinderen veroorzaken. Daarom zijn zij in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In afwachting van de behandeling daarvan verzoeken zij de Raad van State het plan te schorsen. De Raad van State heeft op 19 september 2007 eerder uitspraak gedaan over dit bestemmingsplan. Die zaak met zaaknummer 200606819/1 is te vinden op deze site. De Raad van State heeft toen het bestemmingsplan vernietigd en naar aanleiding daarvan heeft het provinciebestuur een nieuw goedkeuringsbesluit genomen. (zaaknummer 200905161/2)

13.15 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Drenthe van het bestemmingsplan 'Europark, Heege West' van de gemeente Coevorden. Het plan heeft betrekking op een bestaand industrieterrein. De gemeenteraad heeft dit plan vastgesteld om een fout in de vorige bestemmingsplanprocedure te herstellen. Hij heeft nu wél een milieueffectrapport gemaakt. De stichting Burgerbelang Afvalverbrandingsinstallatie is het niet eens met het plan en is daartegen in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In afwachting van de behandeling daarvan verzoekt zij de Raad van State het plan te schorsen. (zaaknummer 200905633/2)