Ingezonden persbericht


5 november 2009

Investeren in Schiehallen en een
creatieve incubator

DELFT, 5 november 2009 ­ De gemeenteraad heeft vanavond met een grote meerderheid ingestemd met een vervroegde investering in Schie-oevers en het mogelijk maken van een creatieve incubator.

Hiermee investeert Delft in 2010 in de creatieve kenniseconomie, precies de kern van de algemene beschouwingen van STIP vorige week.

YES!Delft, een incubator voor technostarters, is een groot succes en heeft Opsteller al meer dan 1000 banen opgeleverd. In 2006 heeft de gemeenteraad al een STIP-initiatief gesteund om ook een incubator te starten voor creatieve starters van bijvoorbeeld Bouwkunde of Industrieel Ontwerpen. Vanavond is 100.000 vrijgemaakt in de gemeentebegroting van 2010 om een begin te maken met een creatieve incubator.

Daarnaast stemde de raad in met het investeren in Schie-oevers. De Schiehallen staan al enige tijd leeg, en tegelijkertijd is er grote behoefte aan goedkope en tijdelijke werkruimte voor projecten. Dankzij STIP kunnen in 2010 flexibele ruimtes gecreëerd worden in de Schiehallen voor proeftuinprojecten.

Tenslotte stemde de raad voor een motie van STIP en GroenLinks om de roeiveiligheid op de Schie te verbeteren, en steunde de raad het initiatief van STIP en PvdA om een stadsbouwmeester aan te stellen in Delft.