Independer.nl: Santander profiteert op leenmarkt van ondergang DSB

06/11/2009 07:00

Independer.nl

Santander profiteert het meest van de val van DSB Bank blijkt uit onderzoek van de grootste financiële vergelijker Independer.nl. De verschillende merken van DSB Bank (o.a. Frisia, Becam, DSB) boden steevast de lagere rentes op leningen. Door het faillissement is daar een einde aan gekomen en staan andere aanbieders bovenaan in de vergelijking.

Op www.independer.nl is het Spaanse Santander op dit moment de meest populaire kredietverstrekker blijkt uit bezoekanalyses. Afgelopen maand klikte 38% van alle bezoekers van de leenvergelijking door voor een offerte of meer informatie over de leningen bij de Spaanse bank. Directa.nl, deels in handen van het Franse BNP Paribas, is goede tweede met 24%.

DSB Bank bood nieuwe klanten lage rentes aan, maar ook nu nog zijn er aanbieders met leningen tegen een vergelijkbare rente. Voor leningen tot 5.000 euro betalen consumenten nu 0,4% meer rente bij Directa.nl dan men bij DSB Bank in het meest gunstige geval kon krijgen.

Voor leningen tot 15.000 euro was Directa.nl met 6% rente al de goedkoopste en bij hogere bedragen (25.000 euro of meer) krijgt een eigen woningbezitter momenteel een lening tegen 5,1% bij ABN Amro. Mensen zonder eigen woning lenen bij Santander het goedkoopst (5,9%).

Bekijk de grafiek voor de ontwikkeling van de diverse interesseaandelen:

http://weblog.independer.nl/pictures/independer/20091106-populairiteit-kredietverstrekkers-independer.gif





http://www.independer.nl