Deeltijdpensioen verzacht pijnlijke verschuiving AOW

06/11/2009 08:00

AEGON Nederland

Zes op de tien Nederlanders overwegen in de laatste jaren van hun werkzame leven met deeltijdpensioen te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek dat pensioenverzekeraar AEGON heeft laten verrichten. Vooral oudere werknemers hebben de pensioenleeftijd de afgelopen jaren vooruit zien schuiven. Deeltijdpensioen maakt het de werknemer mogelijk om op oudere leeftijd minder te gaan werken. Een klein deel van het pensioen wordt daar alvast voor opgenomen. Het kan daarmee de pijn van de verhoogde AOW-leeftijd verzachten.

Het onderzoek is uitgevoerd door TNS NIPO onder werknemers van 45 jaar en ouder die een pensioenregeling bij een pensioenfonds of een verzekeraar hebben. De centrale vraag was in welke mate ze bereid zijn langer door te werken. Opvallend is dat alle AOW-verhogingen ten spijt de wens om eerder te stoppen nog steeds aanwezig is. Slechts 9 procent van de werknemers wil langer doorwerken dan 65 jaar. De belangstelling voor deeltijdpensioen is hoog. Een favoriet scenario onder de werknemers is om op je zestigste één dag in de week te stoppen met werken.

Gemotiveerde werknemers

Ook werkgevers zullen het deeltijdpensioen omarmen, denkt AEGON. "Oudere werknemers die wat minder gaan werken, blijven langer gemotiveerd en gezond", zegt Jeroen de Munnik, directielid van AEGON Nederland. "Werkgevers hebben baat bij gemotiveerde werknemers met ervaring. Bovendien nemen voor hen de loonkosten af zodra iemand voor een deel met pensioen gaat."

Financiële consequenties

Uit het onderzoek blijkt trouwens ook dat àls werknemers aarzelen over deeltijdpensioen, ze dat vooral doen omdat ze de financiële consequenties moeilijk kunnen overzien. De Munnik verwacht dat online ondersteuning en begeleiding via internet uitkomst zal bieden. "Je kunt dan eenvoudig van tevoren uitrekenen wat het kost om op een bepaalde leeftijd voor een bepaald percentage met pensioen te gaan. Dat verschilt per individu en hangt samen met wat iemand tot nu toe heeft opgebouwd."

Verschraling pensioen

Het onderzoek is een herhaling van een onderzoek van zes jaar geleden. Vergeleken met 2003 is het pensioenlandschap de afgelopen jaren verschraald. Was in 2003 bijna de helft van alle pensioenregelingen gebaseerd op het laatstverdiende loon, nu is dat geslonken tot 16 procent. Ook moeten werknemers vaker en meer bijdragen aan de kosten van het pensioen.

Onbekendheid pensioen

Een op de vier werknemers heeft geen idee in wat voor pensioenregeling ze zitten. Uit het onderzoek blijkt verder dat liefst twee derde van de werknemers denkt na een levenlang werken minstens zeventig procent van het laatstverdiende loon te krijgen. Dat is in de praktijk maar zelden het geval. "Wij maken ons zorgen over de onbekendheid bij werknemers", zegt De Munnik. "Zeker als je bedenkt dat in dit onderzoek mensen van boven de 45 jaar zijn geïnterviewd, mensen van wie je dus mag verwachten dat ze zich iets bewuster zijn van hun oudedagsvoorziening dan een beginnend werknemer van bijvoorbeeld 21."

Helder en eenvoudig

Jeroen de Munnik vindt dat mensen moeten blijven nadenken over hun inkomen op latere leeftijd. "Pensioen is een lastig onderwerp en de veranderingen volgen elkaar zo snel op, dat ik me goed kan voorstellen dat het mensen wel eens duizelt. Ik denk dat als wij in staat zijn om onze klanten op een heldere en eenvoudige manier hun individuele pensioensituatie en het belang van een goede pensioenvoorziening duidelijk kunnen maken, de belangstelling daarvoor toeneemt. Daar zijn we hard mee bezig."

SAMENVATTING van het onderzoek

Eindloonregeling verdwijnt langzamerhand

Bijna alle werknemers uit dit onderzoek hebben een pensioenregeling via de werkgever. Sinds 2003 zijn de eindloonregelingen afgenomen en heeft men vaker een middelloonregeling. Men is daarbij vaker zelf gaan sparen voor de oude dag. Het pensioenbewustzijn is laag. Nog steeds weet een kwart niet wat voor pensioenregeling hij/zij heeft.

70% van het laatstverdiende loon?

Het pensioenniveau wordt overschat. Bijna 2/3e van de werknemers denkt na pensionering 70% of meer van het laatstverdiende loon over te houden.

Nog niet overtuigd van de noodzaak pensioenleeftijd te verhogen

Het verdwijnen van de vroegpensioenen en de discussie over het verhogen van de pensioenleeftijd hebben effect. De gemiddelde leeftijd waarop men denkt te stoppen met werken is gestegen van 61 naar 63 jaar. Desalniettemin wil bijna iedereen eerder stoppen met werken in plaats van langer doorwerken. Een verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar zal een ingrijpende verandering zijn.

Interesse in deeltijd werken licht gestegen, maar liever eerder stoppen met werken

Er is een lichte toename in de bereidheid langer door te werken in deeltijd, maar nog steeds wil een meerderheid (61%) stoppen met werken zodra het kan. Ook bij flexibilisering van de AOW is slechts 9% van plan langer dan z'n 65e jaar door te werken.

Belangstelling deeltijdpensioen blijft hoog

De belangstelling voor het deeltijdpensioen is iets lager dan in 2003, maar nog steeds hoog. 51% zou het overwegen, 7% zou er zeker gebruik van maken.

De leeftijd waarop men kan stoppen met werken is de belangrijkste drijfveer. Deeltijdpensioen lijkt een geschikt middel om langzaam af te bouwen en te wennen aan de tijd na pensionering. De financiële gevolgen voor de pensioenopbouw zijn echter een grote barrière.

Financiële crisis maakt onzeker

Opmerkelijk genoeg is er ondanks de huidige financiële crisis meer vertrouwen in het Nederlandse pensioenstelsel dan in 2003. Dat wil niet zeggen dat men onbezorgd de toekomst tegemoet ziet: 32% maakt zich wel degelijk zorgen om het Nederlandse pensioenstelsel. Van hen denkt ruim twee derde later met pensioen te kunnen dan gepland en bijna drie kwart denkt dat de crisis gevolgen heeft voor wat zij sparen voor de oude dag. Vooral regelingen of verzekeringen waarbij de uitkering aan het eind niet vast staat, scheppen onzekerheid.

ACHTERGROND bij het onderzoek

Onderzoeksvragen

Hoe groot is de bereidheid om langer door te werken (dan op dit moment voorzien)?

Wat is het oordeel over het concept 'deeltijdpensioen'?

Waar ligt de grootste gevoeligheid: startdatum, deeltijd-percentage of leeftijd geheel stoppen?

Kennis en perceptie eigen pensioen en pensioenstelsel

Onderzoeksopzet

Doelgroep: werknemers van 45 - 65 jaar die minimaal 4 dagen per week werken

Online ondervraging (15 - 20 minuten)

Onder leden van een consumentenpanel

Veldwerkperiode: 13 augustus - 20 augustus 2009

Netto steekproef: 526 personen





http://www.aegon.nl