Gemeente Rhenen


Tentoonstelling van de maand november

6 november 2009 - Locoburgemeester Marius Guichelaar opende dondermiddag 5 november 2009 in de hal van het gemeentehuis de tentoonstelling van de maand november. Deze maand is er een tentoonstelling van de Rhenenaar Roy Burer.

Burer is in 1953 in Haarlem geboren uit een Indonesische vaderen een Nederlandse moeder. ,,Ik ben geheel autodidactisch. En tekende en schilderde vroeger naast mijn studie en mijn werk, vertelt Burer.

Een keer eerder, bijna twintig jaar geleden, exposeerde hij in de Bijlmer Galerie. ,,Doordat ik altijd maar door geschilderd heb zonder ooit te exposeren of op andere wijze hiermee naar buiten te komen, heb ik een eigen stijl kunnen ontwikkelen.

Veel heeft Burer geleerd van de kunstschilders Ferwerda en Adriaan Bosboom, zijn leermeesters in de schilderkunst. ,,Van hen heb ik belangeloos vele jaren onderricht mogen ontvangen. En bij de Werkschuit in Amsterdam heb ik diverse cursussen gevolgd.

U wordt van harte uitgenodigd om naar de tentoonstelling te komen kijken. Heeft u belangstelling om zelf in de hal uw bijzondere collectie, hobby of verzameling tentoon te stellen dan kunt u contact opnemen met Marijke van Splunder, telefoon 0317-681 702.