Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 6 november 2009

Rabobank en Reed Business lanceren 'ikgastarten.nl' voor oriënterende starter

Rabobank en Reed Business lanceren het platform www.rabobank.nl/ikgastarten voor ondernemers 'in de dop'. Alles wat de oriënterende starter nodig heeft voor een geslaagde start brengen bank en uitgever hier bijeen. Denk aan nieuws, handige tools en praktische informatie. Later kunnen starters gaan netwerken via een community met andere starters in hun eigen regio.

Een bedrijf starten is vaak een hele onderneming. Starters moeten snel beslissingen nemen en er komen veel vragen op hen af. De website ikgastarten.nl omvat daarom relevante en actuele informatie voor potentieel startende ondernemers. De betrouwbaarheid van de informatie en de actuele nieuwswaarde van de site is gewaarborgd door de samenwerking tussen Rabobank en Reed Business.

Rabobank zoekt als startersbank in een vroeg stadium contact met potentieel startende ondernemers en ZZP'ers. Om deze doelgroep aan te spreken ontwikkelde Reed Business in opdracht van Rabobank een multimediaal internetplatform voor de oriënterende starter. Vera Bergefurt, marketingmanager Bedrijven bij Rabobank Nederland: 'Reed Business kwam hiervoor als beste partner naar voren. Met hun bereik onder professionals en ondernemers door zo veel branches heen, print, online en mobiel, zijn wij bereid de beoogde doelgroep via hen te treffen. Hun expertise op gebied van content, zorgt ervoor dat we precies de juiste informatie online kunnen bieden om de oriënterende starter te voorzien in zijn informatiebehoefte.'

Door potentiële ondernemers via ikgastarten.nl van informatie, tips en inspirerende voorbeelden te voorzien, wil Rabobank bijdragen aan het ontwikkelen van een goed businessplan en een succesvolle onderneming. Via widgets op het netwerk van Reed Business wordt traffic naar het platform geleid. Informatie en doorlinks op het platform zorgen ervoor dat leads zijn te genereren. Op 7 november wordt het platform gedemonstreerd tijdens de startersdagen van de Kamers van Koophandel.

Noot voor de redactie (