Ingezonden persbericht


Persinformatie

6 november 2009

Stem mee voor de Jaarprijs Voedingscentrum 2009

Voor het eerst kan het publiek meestemmen voor de Jaarprijs Voedingscentrum. Via de website www.voedingscentrum.nl kan iedereen kiezen uit de door de jury genomineerde kandidaten. De vijf genomineerden mogen op de site van het Voedingscentrum hun product aanprijzen bij het Nederlandse publiek. Stemmen kan van 6 tot en met 12 november tot uiterlijk 12.00 uur.

De publieksstem en de jury bepalen samen wie de winnaar wordt. De winnaar is het beste nieuwe product of initiatief dat bijdraagt aan een gezonder eetpatroon van Nederlanders. Het mag het beeldmerk Jaarprijs Voedingscentrum 2009 dragen. De winnaar wordt op 17 november als afsluiter van het symposium "Goedkoop eten moet gezonder" in Burgers' Zoo te Arnhem bekend gemaakt.

Dit zijn de 5 genomineerden:

Becel Meergranen Volkorenbrood - Unilever Benelux
Dit brood bevat 40% minder zout dan gewoon volkorenbrood. Te veel zout is slecht voor je gezondheid. De belangrijkste oorzaak dat je te veel binnen krijgt? Brood! De jury vindt daarom Becel Meergranen Volkorenbrood een duidelijke stap voorwaarts.

Bonduelle Pure - Bonduelle
Alle 16 varianten van Bonduelle Pure bestaan voor 100% uit groente, zonder toevoegingen van bijvoorbeeld zout of suiker. De jury vindt het een mooie productlijn vanwege de enorme variatie in het assortiment. Bonduelle Pure is een makkelijke manier om altijd verse groente in huis te hebben.

Fruit Below Zero - IJspaleis B.V.
Fruit Below Zero is een ijsje dat maar 49 kcal bevat. Dit is vergelijkbaar met waterijsjes en vruchtenijs. Het product is verkrijgbaar in 2 smaken. De jury vindt het ijsje lekker, fris en niet te zoet. Het is een mooi alternatief voor de "caloriebommen" in de vriesvakken.

Kleintje Kips' voor Kids - Zwanenberg Food Group
Kleintje Kips' voor Kids is een Saksische smeerleverworst die is ontwikkeld voor kinderen. Het bevat minder calorieën, verzadigd vet en zout dan gewone smeerleverworst. De jury vindt dat het product ouders helpt om te kiezen voor een gezonder hartig broodbeleg voor kinderen.

VollerKoren - GB Plange
VollerKoren bevat 35% meer voedingsvezel dan gewoon volkorenbrood. Vezels zijn heel gezond voor je, maar bijna iedereen krijgt er te weinig van binnen. Daarnaast bevat VollerKoren 10% minder zout dan gewoon brood. De jury vindt de boterhammen lekker en luchtig.

Voedingscentrum - eerlijk over eten

Gezond, lekker en bewust eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde en veilige voeding en voedselkwaliteit.



Ingezonden persbericht