Ingezonden persbericht


Persbericht

6 november 2009

Lancering nieuwe website over angst en depressie

Alle laatste onderzoeksresultaten op één plek

Ongeveer één op de drie mensen krijgt ooit te maken met een depressie of angststoornis. Maar waarom zijn de klachten bij sommige mensen snel voorbij en bij anderen langdurig? Wat maakt mensen gevoelig voor depressie en angststoornissen? Vanaf nu vindt u alle relevante onderzoeken en resultaten op één website: www.NieuwsOverDepressieEnAngst.nl, kortweg www.nodea.nl.

Zowel patiënten en geïnteresseerden als professionals vinden op de site het laatste nieuws over angst en depressie. Op een overzichtelijke en voor een groot publiek aantrekkelijke manier worden de resultaten van nationaal en internationaal onderzoek samengebracht. Kijk op www.nodea.nl voor de laatste antwoorden op vragen als: Spelen genetische en biologisch factoren een rol bij de gevoeligheid voor depressie? Welke behandeling werkt het beste? Wat zijn de gevolgen voor inkomen en werk?

Tot voor kort was de informatie vaak moeilijk toegankelijk of lastig te achterhalen. Naast onderzoeksresultaten biedt www.nodea.nl ook verslagen van symposia, bijeenkomsten en nieuws over interessante initiatieven op het gebied van behandeling en voorlichting.

De nieuwssite over depressie en angst is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Studie naar Depressie en Angst (NESDA), het Depressie-initiatief van het Trimbos-instituut en het Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie (NedKAD). Met deze nieuwe website zorgen zij voor een betere uitwisseling van onderzoeksresultaten. De website is mede mogelijk gemaakt door ZonMw (Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en innovatie).

----------