Ingezonden persbericht


Persbericht

LEWIS PR stelt voormalig Director of Communications van Virgin Atlantic aan als COO

Eindhoven, 6 november 2009 - Internationaal PR-bureau LEWIS PR stelt Paul Charles aan als Chief Operating Officer. Charles was hiervoor Director of Communications bij Virgin Atlantic. Hij begint in januari en zal rechtstreeks rapporteren aan CEO Chris Lewis.

Paul adviseerde Richard Branson, oprichter van Virgin, sinds zijn aanstelling in 2006. Recentelijk was hij de drijvende kracht achter de campagne rond de 25e verjaardag van Virgin Atlantic.

Charles was al bekend met LEWIS PR. Sinds 2005 was hij een non-executive director bij het PR-bureau. Klanten van LEWIS PR zijn onder andere BT, Sanyo, Adobe Systems, Audi en Salesforce.com. Voor hij bij Virgin Atlantic in dienst trad, was Paul Charles werkzaam als Director of Communications bij Eurostar. Hij heeft ook de rol van presentator en verslaggever gehad bij BBC News voor programma's als BBC World Business Report en BBC1's Breakfast News.

In reactie op de aanstelling zegt Chris Lewis, CEO van LEWIS PR: "Paul komt op een belangrijk moment binnen. Hij zal belangrijk zijn ter ondersteuning van onze nieuwe fase van groei. De breedte van zijn expertise op het gebied van corporate communicatie is erg belangrijk voor de strategie van ons bureau. Daarnaast vormt hij een belangrijke vraagbaak voor onze klanten, maar ook voor onze medewerkers."

"Ik vind het fantastisch om bij een team als LEWIS PR te komen in deze belangrijke, nieuwe rol", zegt Paul Charles. "Het is een geweldig bedrijf met degelijke journalistieke roots en dat zich zelfs in tijden van recessie weet te bewijzen. De toekomst van LEWIS ziet er veelbelovend uit. Het was een eer en een voorrecht om bij Virgin Atlantic te werken en ik zal zeker ook niet de fijne tijd vergeten die ik daar heb gehad."

LEWIS PR heeft wereldwijd 250 mensen in dienst verdeeld over 38 kantoren in de US, EMEA en Asia Pacific. De regionale hoofdkantoren bevinden zich in Londen, San Francisco en Singapore. In 2009 lagen de inkomsten boven de 31 miljoen dollar.

(329 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE