Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Nieuw: rondreis door wonderlandschap Cappadocië
Turkije-specialist Corendon gaat de diepte in bij hoogtepunten

Lijnden, november 2009 - Vakantiegangers die 's zomers vanaf de zonovergoten Turkse Rivièra over de Middellandse Zee turen, realiseren het zich vaak niet. Achter het gebergte ligt een grillig buitenaards landschap, dat geldt als één van de grootste wereldwonderen der natuur: Cappadocië. Dit jaar biedt Turkije-specialist Corendon voor het eerst deze Turkse regio aan in een achtdaagse rondreis. Comfortabel, voor de liefhebbers van spectaculaire natuur en eeuwenoude cultuur én vanwege het heerlijke klimaat ook zeer geschikt voor een reis buiten het zomerseizoen. Vertrek is mogelijk vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Brussel.

Landschap op Werelderfgoedlijst
Cappadocië is een landstreek van 800 vierkante kilometer die in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Hoogste punt is de Erciyes Dagi, een vulkaan die 40 miljoen jaar geleden bijdroeg aan het unieke tufsteenlandschap. Al in de prehistorie vestigden zich hier de eerste mensen in grotten die zij uit de tufsteenkegels hakten. Ook de Hettieten, Grieken, Romeinen en Byzantijnen laten herinneren aan een grootse beschaving na, zoals kerken in karst-grotten met prachtige fresco's. Tot vlak na de Tweede Wereldoorlog werden de grotwoningen nog bewoond. Nu ademen de bijzondere natuur en de verlaten grotten de sfeer van een andere planeet.

Van hoogtepunt naar hoogtepunt
De achtdaagse rondreis start in de populaire badplaats Antalya en voert door het Taurusgebergte langs de befaamde Zijderoute. Cappadocië is een aaneenschakeling van hoogtepunten: van het Dal van de Monniken, de antieke stad Perge,een bezoek aan het Mevlana Museum en de Turkse Markt in Antalya tot het beroemde Romeinse amfitheater Aspendos. Ook hoort bij een bezoek aan Cappadocië. De reis doet dertiende-eeuwse pleisterplaatsen aan en lunches vinden bijvoorbeeld plaats in de authentieke atmosfeer van de Sultanhan-Keravanserai.

Betaalbaar cultuursnuiven
De achtdaagse busrondreis door Cappadocië kan al worden geboekt vanaf E179, inclusief retourvluchten naar Antalya en hotelovernachtingen met ontbijt. Voor E139 heeft de reiziger het complete excursiepakket, waarbij alle lunches, de deskundige Nederlands sprekende gids, kruiers en de entreegelden zijn inbegrepen. Dat bedrag moet ter plekke te worden voldaan.

Corendon Vliegvakanties is opgericht in 2000 en is uitgegroeid tot een toonaangevende touroperator op de Nederlandse en Belgische markt. Onder de Corendon Holding vallen GoMundo, BBI, STIP Reizen, Corendon Estate en Corendon International(Corendon Vliegvakanties, Corendon Golf, Corendon Unique, Corendon Groups & Incentives, GoFun jongerenreizen). Door uitstekende samenwerking met lokale agenten, hoteliers en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen kan Corendon zeer voordelige en kwalitatief goede reizen aanbieden. Zie ook www.corendon.nl voor informatie en het boeken van vakanties en voor het boeken van vluchten www.corendon.com.