Ingezonden persbericht


92 procent van pc-bedreigingen afkomstig van het web

Trend Micro Smart Protection Network blokkeert dagelijks vier miljard bedreigingen

Vianen , 6 november 2009 - 92 procent van de bedreigingen die TrendLabs, de onderzoeksdivisie van Trend Micro, in 2008 detecteerde, was afkomstig van het internet. Dit ondersteunt de visie van Trend Micro op beveiliging: bedreigingen moeten bij de bron - het internet - worden aangepakt. Om dit te kunnen doen, ontwikkelde Trend Micro zestien maanden geleden het Smart Protection Network, een cloud-client-beveiligingsinfrastructuur die internetgevaren tegenhoudt voordat ze het netwerk bereiken. Het Smart Protection Network blokkeert momenteel dagelijks gemiddeld vier miljard bedreigingen.

De meeste voorkomende bedreigingen die het Smart Protection Network blokkeert, zijn valse websites, zoekmachineresultaten en redirects naar kwaadaardige webservers. Op nummer twee staan spam en phishing met ingebouwde URL's als payload. Op de derde plaats staat malware die is ontwikkeld voor het ontvreemden van data, en op vier staan gecombineerde bedreigingen.

Een recent voorbeeld van een bedreiging die het Smart Protection Network zeer snel blokkeerde, was een e-mail waarin de gebruiker werd gevraagd zijn Facebook-wachtwoord te wijzigen. In de bijlage van de e-mail zat een schadelijke Bredolab-bot in plaats van een nieuw wachtwoord. Het Trend Micro Smart Protection Network beschermt tegen dit soort aanvallen in de cloud. Dit doet het netwerk nu al zestien maanden, en met succes, zo wijzen de cijfers uit. Trend Micro heeft de technologie reeds in een groot aantal producten verwerkt en zal het toevoegen aan alle nieuwe productintroducties.

Tussen het derde kwartaal van 2008 en het tweede kwartaal van 2009 liet het Smart Protection Network een enorme groei zien in het aantal geblokkeerde bedreigingen. Bijgaande tabel geeft weer hoeveel aanvragen het Smart Protection Network gemiddeld per dag krijgt en hoeveel bedreigingen het blokkeert.

Dagelijks gemiddelde

Kwartaal 3 - 2008

Kwartaal 2 - 2009

Verzoeken aan netwerk

7.502.421.008

29.183.474.177

+289 procent groei

Geblokkeerde bedreigingen


1.061.196.257


4.000.314.950

+277 procent groei

Voor meer informatie over de technologie en samenwerkingsverbanden achter het Smart Protection Network: http://us.trendmicro.com/us/trendwatch/core-technologies/smart-protection-network/milestones-timeline/index.html.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is wereldwijd marktleider op het gebied van internetcontentbeveiliging. Het bedrijf beveiligt de uitwisseling van digitale informatie van bedrijven en consumenten. Daarbij loopt Trend Micro voorop op het vlak van geïntegreerde threat management-technologie. Hiermee beschermt de beveiligingsspecialist de systeemcontinuïteit, persoonlijke informatie en eigendommen tegen malware, spam, dataverlies en de nieuwste webbedreigingen. Experts in de gehele wereld ondersteunen 24x7 de flexibele oplossingen van Trend Micro. Het hoofdkantoor van Trend Micro staat in Tokio. De Trend Micro-oplossingen worden verkocht via businesspartners over de gehele wereld. Voor meer informatie: www.trendmicro-europe.com.



Ingezonden persbericht