Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT Alblasserdam, 6 november 2009

Verhuizer betreedt huizenmarkt
Mondial Movers zet verkoopstylisten in

Mondial Movers verstaat niet alleen verhuistechnisch het vak, maar gaat ook de huizenmarktdepressie te lijf. Sinds donderdag 5 november hebben alle 22 verhuisbedrijven een gediplomeerd verkoopstylist in dienst. Het landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven wil particuliere huizenverkopers helpen hun koopwoning sneller te verkopen. Als er geen huizen worden verkocht, verhuist er ook niemand.

Met deze service wil Mondial Movers particuliere huizenverkopers bijstaan met stylingadvies en dit advies ook daadwerkelijk toepassen. Alleen een 'te koop -bord' in de tuin plaatsen is immers niet genoeg. Het verkopen van een woning vergt tijd en energie. Koophuizen gaan in deze depressietijd niet als zoete broodjes over de toonbank. Minder woningen worden verkocht en staan lang te koop. De huizenprijzen staan onder druk en tot overmaat van ramp is het woningaanbod enorm. Hoe zorg je ervoor dat jouw woning eruit springt en potentiële kopers bereid zijn de vraagprijs te betalen?

Kijkers hebben vaak ten onrechte het gevoel dat er nog heel wat moet gebeuren voordat zij hun droomhuis kunnen betrekken. Rondslingerend speelgoed, de vaas van tante Cor en fotolijstjes met schattige kodakmomentjes van dochter Belle of kleinzoon Stef geven een woonruimte een rommelige aanblik. Een verkoopstylist kijkt door de ogen van potentiële kopers. Zelf ben je immers niet objectief. Wat voor de één een sfeervolle eetkamer is, wordt door potentiële kopers wellicht gezien als een oerwoud. Over smaak valt niet te twisten. Of toch wel?

Een verkoopstylist geeft kijkers het gevoel dat ze op een bijzondere plek zijn als ze over de drempel van een huis stappen en legt de focus op ruimtelijkheid en lichtinval. Niet de versleten hoekbank of het drukke bloemetjesbehang springt er uit, maar eyecatchers zoals een openhaard of openslaande tuindeuren. Net als tijdens de opleiding van House of KiKi gaan de verkoopstylisten met een 'hands-on aanpak' aan de slag. Geen vertrek ontkomt. In één tot twee dagen is een woning klaar voor verkoop.

House of KIKI, opgericht door Kim Kanters en Kirsten Slager verzorgt de opleiding tot Mondial Verkoopstylist. In het voorjaar van 2009 waren de dames aan het werk te zien tijdens het televisieprogramma Uitstel van Executie, gepresenteerd door Martijn Krabbé.

Mondial Movers, gevestigd aan de Kelvinring in Alblasserdam, is het in 1990 opgericht landelijk netwerk van Erkende Verhuisbedrijven. De deelnemende verhuisbedrijven, op 36 plaatsen in het land te vinden, werken samen op het gebied van verkoop, inkoop, promotie en wisselen kennis uit. Het landelijke netwerk biedt de garantie dat waar ook in Nederland direct een verhuizer aanwezig is als een bedrijf, organisatie of particulier wil verhuizen. Mondial Movers is de specialist op het gebied van verhuizingen in de zorgsector (Unit De Zorg).

Foto: directeur Tom Stuij met certificaat
|