Antonov Automatic Transmission

6 november 2009

Antonov Plc
('de Onderneming')

Antonov Plc: Chinese Joint Venture opgericht

De Onderneming maakt met genoegen bekend dat de oprichting van haar Chinese Joint Venture onderneming ('JV') in verband met de joint venture met Chong Qing Landai Industries Co. Ltd ('Landai') voor de productie van de Antonov TX6 automatische versnellingsbak is afgerond en de Chinese autoriteiten een oprichtingsakte voor de JV hebben afgegeven.

De initiële investering van Antonov in de JV bedraagt ¤ 2.5 miljoen waarvan ¤ 375.000 te betalealen binnen 90 dagen, de rest som zal voldaan worden binnen twee jaar na oprichting. De Onderneming verwacht dat hieraan voldaan kan worden middels de krediet faciliteit van ¤ 15 miljoen met Quivest zoals aangekondigd op 19 feebruari 2009.

Landai is bezig met de bouw van een nieuwe fabriek voor haar bestaande operaties op een nieuwe terrein in Chong Qing, en een deel van deze faciliteit is bestemd voor de productie van de TX6 en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2011 beginnen. Na voltooiing zal naar verwachting de productiecapaciteit 200.000 versnellingsbakken per jaar zijn. In de tussentijd blijven Antonov en Landai samenwerken aan het op de markt brengen van de versnellingsbak en het interesseren van automobiel producenten in China.

De Onderneming en Landai werken aan de afronding van verschillende overeenkomsten in relatie tot de JV, waaronder de licentie overeenkomst waarbij de JV de TX6 zal produceren, en de engineering service overeenkomst, waarbij Antonov steun zal verlenen aan de JV om de TX6 in massa productie te nemen. Beide overeenkomsten worden naar verwachting in december 2009 getekend.

Alle technische vereisten voor de TX6 zijn bereikt in 2008, waaronder de schakelkwaliteit en het rijcomfort, geluid, efficiëntie, brandstof verbruik, en productiegeschiktheid. Dit jaar zijn de belangrijkste kenmerken van het ontwerp van de productie TX6 vastgelegd, onder andere de lengte van de compacte transverse van 320 mm, waardoor de versnellingsbak geschikt is voor kleine en middelgrote auto's.

In eerste instantie zal 60% van de productie onderdelen van de TX6 door Landai gemaakt worden. In de loop der jaren zal dit percentage toenemen. De Onderneming heeft tevens Conti Temic Microelectronic GmbH geselecteerd voor de ontwikkeling en implementatie van de besturingssoftware van de TX6 en voor de levering van de Transmission Control Unit, TCU. De Onderneming is momenteel in onderhandeling met een mogelijke leverancier van hydraulische blocks voor de TX6.

Het commentaar van Dr Jos Haag, Chairman en Chief Executive van de Onderneming, op de oprichting van de JV;

'Vandaag is een belangrijke stap gezet met de strategie van Antonov om de TX6 te produceren en distribueren in China. De productie van voorwiel aangedreven voertuigen met dwars geplaatste motoren met een torque van maximaal 270Nm zal naar verwachting meer dan 1,8 miljoen voertuigen bedragen in 2012 en de TX6 biedt een concurrerende propositie voor fabrikanten in dit segment.

Er is nog werk te verzetten om de TX6 in massaproductie te nemen, maar ik wil Landai en COFTEC, een overheidsorgaan in de Chong Qing provincie, danken voor hun ondersteuning tot nu toe en ik verheug me er op verder met hun samen te werken in de toekomst.'

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met: