Ingezonden persbericht


ChristenUnie Utrecht: Gezin, Gezondheid, Gemeenschap!

Tijdens het slotdebat over de begroting 2010, vroeg Wim Rietkerk (ChristenUnie) aandacht voor het ondersteunen van gezinnen in financiële problemen, het tegengaan van mensenhandel en het ondersteunen van zwakkeren en eenzamen in de samenleving.

De ChristenUnie Utrecht heeft al eerder vragen gesteld over de hulp aan dakloze gezinnen. Nu blijkt dat het aantal dakloze gezinnen verdrievoudigd is in een half jaar tijd, wordt een oplossing urgent. Fractievoorzitter Wim Rietkerk: ,,Ik wil het college vragen om ervoor te zorgen dat voor kerstmis dit jaar helder in kaart is gebracht om hoeveel gezinnen het gaat, in welke omstandigheden ze verkeren en hoe deze gezinnen geholpen gaan worden."

Naast dakloze gezinnen zijn er enkele duizenden illegalen die in onze stad verblijven. De ChristenUnie maakte zich sterk voor het behoud van subsidie aan STIL, een organisatie die humanitaire noodhulp geeft aan zo'n 1500 vluchtelingen en migranten zonder verblijfsvergunning. Rietkerk: ,,Ik ben blij dat de raad deze motie heeft aangenomen."

Al eerder bleek dat de jarenlange inspanning van de ChristenUnie voor slachtoffers van mensenhandel haar vruchten afwerpt. Er is ruim vierhonderd duizend euro extra beschikbaar gekomen om de wachtlijsten in de uitstaptrajecten voor prostituees aan te pakken. Dit komt bovenop het extra budget dat in 2009 al beschikbaar was gesteld door de gemeente. De ChristenUnie is erg blij met het krachtige prostitutiebeleid van het College, dat mede tot stand is gekomen ten gevolge van de deelname van de ChristenUnie aan het college van B&W.

Na een stevig debat ging de gemeenteraad laat in de avond akkoord met de begroting van de gemeente voor 2010,




Ingezonden persbericht