ICTroom medeondertekenaar oprichtingsdocument Consortium Green-IT


AMSTERDAM, 20091106 -- ICTroom, specialist op het gebied van ontwerpen, bouwen, financieren en managen van green en state-of-the-art datacenters ondertekende op 4 november de samenwerkingsovereenkomst waarmee het Consortium Green-IT Amsterdam is opgericht. De Green-IT initiative, een initiatief van de gemeente Amsterdam en de Amsterdamse ICT-sector, heeft als doel de energie-efficiëntie van datacenters te verbeteren en daarmee de CO2-uitstoot in de gemeente te verminderen.

Het Consortium Green-IT Amsterdam wordt ondertekend door bedrijven die alle dezelfde ambitie delen om de CO2-uitstoot te reduceren. Hiertoe zijn in een oprichtingsdocument de doelen, aanpak, organisatie en financiering vastgelegd. Na de ondertekening wordt een plan van aanpak opgesteld waarin de verschillende projecten en initiatieven nader worden uitgewerkt.

ICTroom maakt deel uit van de belangrijkste consortia die zich bezighouden met onderwerpen als duurzaamheid, energiebesparing en normering van datacenters.

Onlangs heeft ICTroom de bouw afgerond van Amsterdam's eerste groene datacenter GYRO Center. Het datacenter is ontworpen en gebouwd met state-of-the-art technieken en voldoet met een EUE van 1,27 volledig aan de strenge milieueisen van de gemeente Amsterdam. De zeer gunstige Coëfficiënt of Performance wordt bereikt door inzet van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ondermeer koeltechniek.

Over ICTroom
ICTroom is een van de snelst groeiende technologiebedrijven, die zich heeft bewezen met het realiseren van uiterst betrouwbare computerruimtes. Het bedrijf ondersteunt organisaties bij het ontwerpen, bouwen en managen van hun datacenter of serverruimten. ICTroom levert daarvoor een totaalconcept voor Datacenter Facility Infrastructure bestaande uit een unieke combinatie van advies, producten, projecten en diensten. Samen met de ervaring en hoogwaardige technische kennis vormt dit de basis voor het succes van ICTroom.

In Nederland maar intussen ook daarbuiten is ICTroom betrokken bij ruim 75.000 m2 datacenterfaciliteiten. Tot de klantenkring van ICTroom behoren tal van grote Nederlandse bedrijven, banken, ziekenhuizen en ministeries. www.ictroom.nl





Ingezonden persbericht