Erasmus Universiteit Rotterdam

Nobelprijswinnaar Kahneman krijgt eredoctoraat Erasmus Universiteit Rotterdam

Doctoraat wordt uitgereikt tijdens Dies Natalis

Nobelprijswinnaar prof.dr Kahneman krijgt een eredoctoraat van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De Israëlische econoom wordt gezien als de geestelijke vader van de gedragseconomie. Zijn artikel over de prospect theory is het een op na meest geciteerde wetenschappelijk artikel in economisch tijdschriften. Hij ontving hiervoor de Nobelprijs voor economie in 2002. Kahneman krijgt het eredoctoraat tijdens de 96e Dies Natalis van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Kahneman is een van de belangrijkste economen van deze tijd. In zijn werk combineert hij economie met psychologie. Bij zijn vermaarde prospect theory wordt gekeken naar de psychologisch aspecten die meespelen als een mensen een economisch besluit nemen, zoals het afsluiten van een verzekering.

De Erasmus Universiteit Rotterdam kent ter gelegenheid van de Dies Natalis regelmatig eredoctoraten toe aan natuurlijke personen wegens uitstekende verdiensten in aan de EUR beoefende wetenschappen. Het jaarlijks roulerend podium is tijdens deze plechtigheid voorbehouden aan onze oudste faculteit (sinds 1913), thans Erasmus School of Economics.

Dies Natalis (viering van de oprichting) van de universiteit, wordt dit jaar gevierd op vrijdag 6 november 2009. Voor info en aanmelden: www.eur.nl/diesnatalis