Vrede verwoorden


Een dag rond boeddhisme en Geweldloze Communicatie

WAGENINGEN, 20091021 -- De grote vraagstukken van deze tijd maken duidelijk hoe onderling afhankelijk we als mensen wereldwijd zijn. Hoe we met elkaar communiceren kan deze verbinding ondersteunen, maar ook bijdragen aan onbegrip, verwijdering en conflicten. Wat begint met goede bedoelingen strandt dan in woorden die gehoord worden als oordeel, beschuldiging of kritiek.

Op 6 november wordt van 9.30-16.30 uur in trainingscentrum Kenkon te Wageningen een ontmoeting georganiseerd tussen mensen die zich graag laten inspireren door boeddhisme en Geweldloze Communicatie.

Mensen putten uit verschillende bronnen inspiratie en houvast voor het leven van alledag. Meer dan ooit geven zij zelf betekenis aan inzichten uit wetenschap, filosofie of religie. Boeddhisme is bij de meeste mensen wel bekend. Geweldloze Communicatie is een proces van bewustwording en een model voor communicatie dat werd ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg.

Het programma van de dag is zo opgezet, dat er gelegenheid is om een lezing en verschillende workshops bij te wonen. Een greep uit het aanbod: De bekende auteur en leraar Han de Wit verzorgt een interactieve lezing waarin hij ingaat op de (on)mogelijkheden van taal om de werkelijkheid te beschrijven; Justine Mol, trainer/coach en auteur van diverse boeken rond Geweldloze Communicatie, leidt een workshop rond de Zen (zin) van behoeften; en er wordt een workshop gehouden rond mindfulness. Daarnaast zijn er verschillende ruimtes waar mensen elkaar tussendoor kunnen ontmoeten om van gedachten te wisselen.

Nieuwsgierig geworden? Een uitgebreide beschrijving van de dag staat op www.bisho.nl/vredeverwoorden.html . De kosten van deelname bedragen ¤85. Opgeven kan nog via info@bisho.nl.





Ingezonden persbericht