Landis+Gyr voltooit aandeelhoudersfinanciering van 100 miljoen USD

ZUG, Zwitserland--(BUSINESS WIRE)-- 20091106 --

Landis+Gyr, ‘s werelds grootste fabrikant van elektriciteitsmeters, kondigde vandaag de voltooiing aan van een kapitaalsverhoging van de aandeelhouders van 100 miljoen USD om de snelle groei van het bedrijf inzake slimme energiemeters te financieren.

“De actieve steun van onze bestaande aandeelhouders voor het bedrijf is een blijk van waardering voor het wereldwijde potentieel van slimme meters en de unieke positie van Landis+Gyr om hier munt uit te slaan”, zei de CEO van Landis+Gyr, Cameron O’Reilly.

“Ondanks de wereldwijde financiële crisis blijft Landis+Gyr groeien, en onze aandeelhouders blijven investeren in die groei. De aanzienlijke groei die we momenteel zien in onze activiteiten in de VS, compenseert de uitdagende handelsomgeving in Europa, en biedt het bedrijf bestellingen, verkoopscijfers en winst die de verwachtingen overtreffen. Gezien onze sterke wereldwijde leiderschapspositie en het toenemende engagement van regeringen, regulatoren en nutsbedrijven wereldwijd om de beslissende rol te erkennen die slimme meters moeten spelen bij efficiënt en duurzaam energieverbruik, zijn we zeer optimistisch over de sector”, vervolgde O’Reilly.

“In Europa kondigde de EU onlangs zijn baanbrekende Energy Package aan, met een Richtlijn die vereist dat minstens 80% van de huizen zijn uitgerust met een slimme meter tegen 2020 en 100% tegen 2022. Vorige week keurde de regering-Obama een financiering van 3,4 miljard USD voor slimme netwerken goed. Het grootste deel hiervan zal gaan naar de versnelde invoering van slimme-energiemetersystemen in het hele land. Gelijkaardige beslissingen van regeringen en regulatoren in Canada, Australië en China zorgen ervoor dat dit geleidelijk aan een wereldwijde opportuniteit wordt.”

Landis+Gyr bekleedt een unieke positie om munt te slaan uit deze wereldwijde opportuniteit. Het bedrijf kreeg dit jaar voor meer dan 1 miljard USD nieuwe bestellingen wereldwijd, waaronder grote contracten in Australië, in de noordse landen en in de Verenigde Staten. Het bedrijf spendeert jaarlijks zo’n 90 miljoen USD aan onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat het beschikt over de ruimste technologieportfolio in de sector en heeft onlangs zijn jongste generatie binnenhuisdisplay uitgebracht, dat zich richt op de snel groeiende markt voor energiecontrole en -beheer binnenshuis. Naast de winsten op het gebied van slimme energiemeters boekte het bedrijf ook een aanzienlijk succes in Zuid-Amerika en India met zijn nieuwe antidiefstaltechnologieën die de nutsbedrijven in staat stellen om gebieden van elektriciteit te voorzien die het anders zonder zouden moeten stellen.

Een van de grootste klanten van Landis+Gyr, Oncor, de eigenaar en operator van het grootste distributie- en transmissiesysteem in Texas, kondigde onlangs aan dat een belangrijke mijlpaal werd bereikt in het contract van L+G van 300 miljoen USD om een end-to-end-oplossing met slimme meters te verstrekken. Meer dan 400.000 slimme meters werden intussen geplaatst in het hele metrogebied van Dallas en Oncor verwacht dat bijna 700.000 geavanceerde meters geplaatst zullen zijn tegen het einde van het jaar, waardoor de installatie een van de grootste en snelst geïnstalleerde in de VS wordt.

Bij de verdere stappen naar de ontwikkeling van slimme netwerken kondigde het bedrijf dit jaar ook partnerschappen aan met SAP, Cisco en Microsoft om de levering van op standaarden gebaseerde oplossingen voor de energiesector te versnellen en om de integratie van bestaande mogelijkheden met duurzame energiebronnen, huisautomatisering, plug-in hybride elektrische voertuigen (PHEV) en de automatisering van de distributie te vergemakkelijken. De installatie van slimme meters en het hieraan gekoppelde engagement van consumenten om actief deel te nemen aan de energiemarkt, is de eerste stap naar de oprichting van een ‘slim netwerk’, een elektriciteitsnetwerk dat op intelligente wijze de handelingen van alle gebruikers die erop aangesloten zijn kan integreren - generatoren, consumenten en de combinatie van beiden – om op efficiënte wijze duurzame, economische en veilige elektriciteitsleveringen uit te voeren.

Over Landis+Gyr

Landis+Gyr is ‘s werelds vooraanstaande leverancier van geïntegreerde energiebeheeroplossingen op maat van energiebedrijven. Met een wereldwijde aanwezigheid en een reputatie inzake kwaliteit en innovatie is Landis+Gyr uniek in zijn mogelijkheid om echte end-to-end, geavanceerde meteroplossingen te bieden. Vandaag beschikt het bedrijf over de ruimste portfolio van producten en diensten in de sector van de elektriciteitsmeters en baant het de weg voor de volgende generatie slimme netwerken. Met een jaarlijkse verkoop van meer dan 1,25 miljard USD is Landis+Gyr actief in meer dan 30 landen op vijf continenten en stelt het meer dan 5.000 mensen tewerk met als enige missie de wereld te helpen beter om te springen met energie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Financiële gemeenschap, gelieve contact op te nemen met:
Landis+Gyr
Stan March,
Senior Vice President, Corporate Communications,
tel. 646-205-3119
Stan.March@landisgyr.com
of
Media, gelieve contact op te nemen met:
FD
Thor Valdmanis,
tel. 212 850 5696

thor.valdmanis@fd.com