Ingezonden persbericht


CULINAIR TOP EVENT VOOR DERDE KEER IN THE GRAND
STARS, FOOD & ART

Amsterdam, 18 juni 2009 - Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november 2009 vindt in Sofitel Amsterdam The Grand voor de derde keer het culinaire Stars, Food & Art event plaats. Op dit moment zijn de namen van elf van de internationale gerenommeerde chefkoks bekend, gezamenlijk goed voor 26 Michelin-sterren. De chefs zullen tijdens Stars, Food & Art hun 'signature dishes' bereiden. Zowel particuliere gourmands als bedrijven kunnen deze sublieme gastronomische ervaring meemaken. Een substantieel gedeelte van de couvertprijs komt ten goede aan het de Amsterdamse vestiging van het Nederlandse Rode Kruis. Ook maakt een middagprogramma op 7 november deel uit van het culinaire event. Hierbij zal Jonnie Boer van restaurant De Librije (Zwolle)*** een belangrijke rol vervullen.

Grootmeester Escoffier als inspiratie

The Grand is een historisch landmark van Amsterdam en heeft een rijke culinaire heritage, met duidelijke invloeden uit de school van grootmeester Escoffier, de hervormer van la cuisine classique, de grondlegger van de internationale kookkunst. Het is juist daarom dat The Grand, in samenwerking met culinair journalist en auteur Lise Goeman Borgesius, dit unieke samenzijn van zoveel sterrenchefs organiseert; om de smaakpapillen van de aanwezigen op authentieke wijze te prikkelen en te verrassen.

De volgende culinaire wereldsterren hebben hun aanwezigheid in The Grand op 6 en 7 november 2009 bevestigd:


· Frederic Anton, Le Pré Catelan (Parijs, Frankrijk) ***


· Michel Portos, Le Saint James Bouliac (Bordeaux, Frankrijk) **


· Philippe Etchebest, Hostellerie Plaisance (Saint Emilion, Frankrijk) **


· Emmanuel Renaut, Les Flocons de sel (Megève, Frankrijk) **


· Sergio Hermans, Restaurant Oud-Sluis (Sluis, Nederland) ***


· Christian Sinicropi, Restaurant la Palme D'Or (Cannes, Frankrijk) **


· Mohammed Elharouchi, Solo (Gorinchem, Nederland) *


· Giovanni D'Amato, Il Rigoletto (Reggiolo, Italië) **


· Patrick Jeffroy, Restaurant Patrick Jeffroy (Cantarec, Frankrijk) **


· Patrick Gauthier, Restaurant La Madeleine (Sens, Frankrijk) **


· Hans Välimäki, Restaurant Chez Dominique (Helsinki, Finland) **


· Jonnie Boer, Restaurant De Librije (Zwolle, Nederland)***

Tijdens twee stijlvolle gala-avonden zullen de chefs - vanuit de keuken van chef Aurélien Poirot - elk hun eigen 'signature dish' bereiden. De chefs werken hierbij nauw met elkaar samen. Dit is bijzonder, want de meeste chefkoks kennen elkaar niet of nauwelijks. Juist die symbiose en harmonie die achter het fornuis ontstaat is uniek. Sommelier Hans Tuin van The Grand selecteert en schenkt de bijpassende wijnen

Couvertprijs & reserveren

Het is mogelijk om tijdens het Stars, Food & Art event in The Grand aan te zitten. Deze exclusieve plaatsen zijn ¤ 650,- per couvert (6 gangen inclusief wijnen), waarvan een substantieel gedeelte ten goede komt aan de Amsterdamse afdeling van het Nederlandse Rode Kruis. In verband met een beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk. U bent welkom op 6 en 7 november vanaf 19.00 uur.

Voor meer informatie en reserveringen: (020) 555 32 83

Zie ook: www.starsfoodart.com

Sofitel Amsterdam The Grand

Oudezijds Voorburgwal 197

1012 EX Amsterdam

www.thegrand.nl

Over Lise Goeman Borgesius

Deze culinist is een bijzondere verschijning in de Nederlandse kookwereld. Haar werk kenmerkt zich door twee dingen: eenvoud en passie. In haar boeken vind je recepten die je onmiddellijk wilt en kunt namaken. Maar opvallend er aan is dat er altijd gedurfde combinaties in staan. Haar journalistieke verhalen zijn bijna poëtisch en uit het hart geschreven. Een symbiose van passie, emotie en realiteit is belangrijk voor haar. Ze zoekt de randen van de smaak omdat het voor haar prikkelend, strelend en opwindend moet zijn. Passie is voor Lise geen verkoopargument maar een manier van leven. Haar Frànse manier van leven. Haar verhalen over eten, haar recepten en haar andere activiteiten, zoals het mede organiseren van het Stars, Food & Art Event en haar persoonlijke contacten met de meest bekende Franse en Nederlandse chefs zijn een logisch gevolg van die levensinstelling.

Sofitel en de Franse elegantie in hotels over de hele wereld

Sofitel is de enige Franse luxe hotelketen met een aanwezigheid op 5 continenten, in meer dan 50 landen. Sofitel biedt eigentijdse hotels en resorts voor gasten die schoonheid, kwaliteit en excellentie verwachten en waarderen. Of het nu hartje Parijs, New York, Bangkok of ergens verscholen in de binnenlanden van Brazilië of Polynesië is, elke Sofitel locatie biedt een authentieke ervaring van het Franse 'Art de Vivre'.

www.sofitel.com


* * * * *

Rechtenvrij beeldmateriaal op verzoek

Perscontact Nederland:

Coebergh Communicatie & PR, Iris Midavaine

+ 31 (0) 20 470 87 87

iris@coebergh.nl