Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

STARS, FOOD & ART

LINE-UP 12 INTERNATIONALE STERRENCHEFS &
MIDDAGPROGRAMMA BEKEND

Amsterdam, 23 september 2009 - Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november 2009 vindt voor de derde keer het culinaire evenement Stars, Food & Art plaats in Sofitel Amsterdam The Grand. Twaalf internationaal gerenommeerde chefkoks, gezamenlijk goed voor 29 Michelin-sterren, zullen op één van beide avonden acte de presence geven en hun 'signature dishes' bereiden. Daarnaast wordt tijdens Stars, Food & Art op 7 november in de middag 'The Grand Carousel of Senses' gelanceerd, een interactieve ontdekkingsreis langs wijn, spijs en emotie. Jonnie en Thérèse Boer van sterrenrestaurant De Librije in Zwolle spelen hierbij een belangrijke rol. De presentatie van 'The Grand Carousel of Senses' is in handen van een bekende persoonlijkheid.

Decor voor uniek gastronomisch evenement

Dankzij de inspanningen van culinair journalist en auteur Lise Goeman Borgesius, zullen de twaalf sterrenchefs op 6 en 7 november gedurende twee gala-avonden de gasten een ware smaaksensatie voorschotelen. De verdeling van de chefs over de avonden is als volgt:

Vrijdag 6 november


· Frédéric Anton, Le Pré Catelan (Parijs, Frankrijk) ***


· Philippe Etchebest, Hostellerie Plaisance (Saint Emilion, Frankrijk) **


· Emmanuel Renaut, Les Flocons de sel (Megève, Frankrijk) **


· Giovanni D'Amato, Il Rigoletto (Reggiolo, Italië) **


· Patrick Jeffroy, Restaurant Patrick Jeffroy (Cantarec, Frankrijk) **


· Hans Välimäki, Restaurant Chez Dominique (Helsinki, Finland) **

Zaterdag 7 november


· Antoine Westermann, Le Buerehiesel (Strasbourg, Frankrijk) ***


· Michel Portos, Le Saint James Bouliac (Bordeaux, Frankrijk) **


· Sergio Herman, Restaurant Oud-Sluis (Sluis, Nederland) ***


· Christian Sinicropi, Restaurant la Palme D'Or (Cannes, Frankrijk) **


· Mohammed El Harouchi, Solo (Gorinchem, Nederland) *


· Patrick Gauthier, Restaurant La Madeleine (Sens, Frankrijk) **

Elke chefkok bereidt, vanuit de keuken van chef Aurélien Poirot, zijn eigen 'signature dish'. Uniek is dat alle chefkoks, die elkaar meestal niet of nauwelijks kennen, intensief met elkaar samenwerken. Dit samenspel van culinaire meesters leidt tot ongekende smaaksensaties. Sommelier Hans Tuin van The Grand selecteert en schenkt bijpassende wijnen. Feestelijke bijkomstigheid is dat burgemeester Job Cohen, erevoorzitter van het Rode Kruis Amsterdam, vrijdagavond aanwezig is.

Naast de twee gala-diners, vindt op 7 november van 12.00 tot 14.00 uur voor het eerst 'The Grand Carousel of Senses' plaats. Gasten worden bij deze interactieve beleving verrast met vijf verschillende moods die laten zien dat gastronomie en emotie onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden: stoer, extravagant, sereen, nostalgisch en sensueel. Jonnie en Thérèse Boer creëren op harmonieuze wijze de diverse moods door combinaties van spijs en wijn. DJ Steef, bekend van Woodstock69 in Bloemendaal, Dr. Perfume en kleinkunst actrice Eva van Manen maken met hun kunsten de moodervaring af.

Tijdens 'The Grand Carousel of Senses' zijn alle twaalf deelnemende chefkoks van Stars, Food & Art aanwezig om vragen te beantwoorden. De chefs delen hun visie op de vijf verschillende moods met de gasten en aanwezige pers.

Deelname

Het is mogelijk om tijdens het Stars, Food & Art event in The Grand aan tafel te zitten. Deze exclusieve plaatsen zijn te verkrijgen voor ¤ 650,- per couvert (6 gangen, inclusief wijnen), waarvan een substantieel gedeelte ten goede komt aan de Amsterdamse afdeling van het Nederlandse Rode Kruis. Reserveren is noodzakelijk. Ontvangst op 6 en 7 november is vanaf 19.00 uur. Deelname aan 'The Grand Carousel of Senses' vereist ook reservering. Prijs: ¤ 165,- per persoon. Ontvangst op zaterdag 7 november vanaf 12.00 uur.




Ingezonden persbericht