Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 13 oktober 2009

Winterse acties, leuke activiteiten en aantrekkelijke kortingen

Eerste Nationale Sport Winter Dagen starten op 6, 7 en 8 november

Wintersport in Nederland? Dat kan! Alle winterse sporten die voornamelijk in de bergen plaatsvinden zoals skiën, snowboarden, langlaufen en skispringen, kunt u ook in Nederland beoefenen. Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met dit sportaanbod in Nederland, worden vanaf 6, 7 en 8 november de eerste Nationale Sport Winter Dagen gehouden. Dé gelegenheid om aan den lijve te ondervinden hoe leuk alle verschillende wintersporten zijn.

Wintersportverenigingen en accommodaties overal in het land organiseren vanaf dit weekend leuke activiteiten en bieden kortingen op entreeprijzen, proeflessen en materiaal. Iedereen is welkom, van jong tot oud, van beginner tot ervaren wintersporter en met of zonder lichamelijke beperking. Op de website http://www.nationalesportwinterdagen.nl vindt u een compleet overzicht van het winterse sportaanbod in Nederland en alle acties bij u in de buurt.

Voorlichter Joris Gieske van de Nederlandse Ski Vereniging: "In Nederland zijn ruim een miljoen wintersporters die de weg naar de wintersportcentra veelal al kennen. Maar dan blijven er nog miljoenen landgenoten over die de wintersport niet kennen, en al helemaal niet in eigen land. Met de Nationale Sport Winter Dagen willen we zoveel mogelijk mensen wijzen op de grote variatie aan wintersporten in Nederland en hen het gevoel van wintersport ook daadwerkelijk laten beleven."

De Nationale Sport Winter Dagen worden georganiseerd door de Stichting Nationale Sport Platform in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging en de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond.