Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 19 oktober 2009

Technootjes viert 8-jarig bestaan

Het dancefeest Technootjes bestaat 8 jaar en om deze mijlpaal te vieren pakken we met de editie 'Technootjes Weekender' groots uit in Poppodium Simplon, Groningen. De line up is dan ook niet te zuinig. Op vrijdag 6 november staat de Roemeen Raresh achter de draaitafels en zaterdag 7 november zijn Audiofly en Kabale und Liebe aan de beurt.

Het begon allemaal met een zakje borrelnootjes als flyer, simpele decoratie en met een line-up bestaande uit alleen Groningse dj's. Techno was nog tamelijk onbekend in het hoge Noorden, maar de echte liefhebbers werden al wel bereikt. Inmiddels 8 jaar later staat het concept als een huis, met iedere keer weer een uitverkocht Simplon als bewijs. Door de jaren heen is er een stevig fundament opgebouwd aan kennis, artiesten relaties en bovenal liefde voor het vak.

Op vrijdag 6 november is het eerst de beurt aan de in Bucharest woonachtige Roemeen Raresh voor een extra lange geburtstag-set. Raresh is één van de grote gezichten van het moment in het house wereldje en is min of meer ontdekt door zijn geweldige openingsacts voor namen als Ricardo Villalobos, Luciano en Thomas Melchior. In de loop der jaren heeft Raresh een unieke stijl ontwikkeld van minimal, techhouse en house, welke hij iedere keer weer op een zeer warme en krachtige manier op het publiek weet over te brengen.

Zaterdag 7 november gaan we vrolijk verder met Audiofly en Kabale und Liebe als headliners. Met de één na de andere dikke release of remix heeft Audiofly zich inmiddels duidelijk op de kaart weten te zetten, ver buiten de eigen Spaanse landgrenzen. Audiofly is het duo Luca Saporito en Anthony Middleton. Deze avond niet in duo, maar een solo set van Luca Saporito met een ontzettend aanstekelijk eigen geluid. Daarnaast is ook nog één van de beste Nederlandse exportproducten van het moment uitgenodigd, namelijk Liron van Daalen, beter bekent als Kabale und liebe. Liron zette zichzelf in 2007 goed op de kaart met zijn release 'Mumbling yeah", een co-productie samen met Daniel Sanchez. Vanaf dat moment stromen de boekingen in binnen.

Beide avonden zullen uiteraard verder worden ingevuld met eigen residents K.Cee, Orchid, Miguel & Davlov. Maar ook de goede vrienden van de organisatie Sebastian Davidson, Rik, Kai Meinders en last but not least, Riso zijn van de partij.

Technootjes Weekender

vrijdag 6 november
00:00- 7:00
vvk: 12,- deur: 14,- passepartout: 20,-
8 Years Technootjes Weekend - Day 1
Dj's : Raresh, Kai Meiners, Sebastian Davidson, Orchid, Miguel, Rik, VJ Werc zaterdag 7 november
00:00 - 7:00
vvk: 12,- deur: 14,-
8 Years Technootjes Weekend - Day 2
Audiofly, Kabale Und Liebe, Davlov, K.Cee, Riso, VJ Oni Lee


---