Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rotterdam, 21 oktober 2009

Dé Rotterdamse rockchick, Elle Bandita, komt naar WATT!!

De Rotterdamse rockchick Elle Bandita komt naar WATT. Op vrijdag 6 november breekt ze met haar band de basement af, dit ter ere van haar eerder dit jaar verschenen album 'Queen of Fools'. In het voorprogramma staat Organisms met (ex-) leden van Spider Rico, Solomen Only, Low Point Drains, Incense en Feverdream!

Pas 24 jaar en toch al een brok aan muziek- en levenservaring: rockchick avant-la-lettre Elle Bandita. Ze was de afgelopen jaren de stuwende gitaarkracht bij all-girl punkrockband The Riplets (R.I.P.), maar tegelijkertijd ook altijd bezig met haar eigen muziek. De laatste maanden is ze ook nog eens als extra gitariste met de grote zomershows van Voicst mee op tour geweest. Zodoende is Elle Bandita een tijdje bezig geweest met volledige debuutalbum en dat is een retestrakke rockplaat geworden: 'Queen of Fools'. In de loop der jaren is Elle Bandita gegroeid als muzikant en dit is terug te horen op 'Queen of Fools'. Volwassener, maar dan in de goede zin van het woord! Elle Bandita is 'new and improved'! Gebleven zijn de punkattitude en de energieke liveshow. Nieuw zijn wat meer instrumenten, meer echte liedjes en dus iets meer 'diepgang'. Om het nieuwe werk volledig tot z'n recht te laten komen, wordt Elle Bandita vergezeld door een geweldige, hongerige liveband. Organisms zijn vier heren die elkaar al kenden ver voordat Kurt zich door zijn hoofd schoot. De bagage en diverse muzikale achtergronden van de bandleden maakten het niet moeilijk om een flink aantal noise rock songs te schrijven. Dit resulteerde in de 'Hot Hands' EP. Organisms spelen maniakale ritmes en orgastische riffs sleuren je mee tot je slechts kan roepen om meer, meer Organisms!

VR 6 NOVEMBER 2009 - ELLE BANDITA + ORGANISMS @ WATT (BASEMENT)

Deuren open 20:00u/ aanvang 21:00
Tickets a E 10 (excl. servicekosten) zijn verkrijgbaar via de WATT website, 400 Primera winkels in Nederland, en Velvet Music en Plato in Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.ellebandita.com

*** Einde persbericht ***
>> Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht