Ingezonden persbericht


Badkamersessies presenteert: Suimasen, The Secret Love Parade en The Violent Years

Op vrijdag 6 november vindt de eerste editie plaats van "Badkamersessies Presenteert" in Exit, Rotterdam. De beste bands van twee seizoenen Badkamersessies treden live op. Dit keer niet in een krappe douchecabine, maar volledig uitversterkt in een popzaal. De eerste editie staan er drie heel bijzondere bands samen op het podium: de melancholische-rock legende Suimasen, de aanstekelijke meiden-pop van The Secret Love Parade, en de Noorse visserszonen van The Violent Years. Drie uiteenlopende bands uit alle windstreken, maar 1 ding hebben ze gemeen: een doordringende eigenzinnigheid.

Badkamersessies
De Badkamersessies zijn akoestische optredens van bands in badkamers, vanzelfsprekend voor een select publiek. De sessies worden gefilmd en gepubliceerd op http://www.badkamersessies.nl. Begonnen vanuit een studentenhuis met zitbad, zijn de badkamersessies inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen op internet. Hoog tijd dus voor een live-avond, toegankelijk voor een groter publiek dan er ooit in een badkamer zou passen.

Suimasen
De Eindhovense band Suimasen komt in 2001 met hun debuutplaat "Flow". Een plaat met zo'n eigen combinatie van (post-)rock en melancholie dat de band direct een heldenstatus verwerft bij zowel publiek als critici. Een uitgebeide clubtour en een optreden in 2 Meter Sessies bevestigen Suimasen als een van de meest eigenzinnige vaandeldragers van Eindhoven Rock City. Daarna is het lang stil rond de band, totdat Suimasen media 2009 onverwacht met de opvolger van Flow komt: het imposante "Stay". Het optreden in Exit is dan ook een van de eerste Suimasen-shows in jaren!

The Secret Love Parade
The Secret Love Parade is de meiden-pop van Aino Vehmasto en Janne Coomans. Catchy en quirky, vrolijk en melancholisch tegelijk. Zomers, maar dan na zonsondergang. Prachtige koortjes en opzwepende gitaarlijntjes gaan hand in hand met lullige drumbeats en retro synthesizers. Het Strand? Zeker, maar zorg wel dat er een flink stekkerblok naast het kampvuur ligt.

The Violent Years
The Violent Years komen uit het uiterste zuiden van Noorwegen, temidden van de bossen en Bible Belt. Een gebied met het hoogste zelfmoordcijfer van het land. Het blijkt de perfecte voedingsbodem voor de verbeten melancholische songs van The Violent Years. Eenvoudige vissers uit Mandal, in de zomer druk doende met het aanleggen van netten in de Grote Noorse Meren, trekken in de herfst richting het oefenhol om indringende songs te schrijven over de leegloop van het platteland, gewapende inbraken en verwrongen liefde. Op dinsdag staan ze in Club 3VOOR12 in Desmet, en op zondag op het Close Watch Festival in Utrecht. Echt een tip, want alles wijst erop dat we van deze jongens nog heel veel gaan horen!

Deze live-avond is tevens een voorproefje voor het Close Watch Festival in Utrecht op 8 november (http://www.closewatchfestival.nl). Zowel The Violent Years als The Secret Love Parade treden daar op. Tijdens het Close Watch Festival zullen er badkamersessies plaatsvinden met o.a. de Bluegrass Boogiemen, Jochen Arbeit (Einstuerzende Neubauten) en Admiral Freebee.

Locatie:
Exit Rotterdam, Mauritsstraat 173 Rotterdam (vlakbij Rotterdam CS). http://www.exit-rotterdam.nl

Web:
http://www.badkamersessies.nl
http://www.myspace.com/suimasn
http://www.myspace.com/thesecretloveparade
http://www.myspace.com/theviolentyears

-----------------