Gemeente Voerendaal

\ 29/10/2009 - Tentoonstelling Limphilex 6, 7 en 8 november

Op 6,7 en 8 november wordt in het pas gerenoveerde Gemeenschapshuis Op dr Plats in de Houtstraat 25 te Klimmen voor de 39e keer de beurs en tentoonstelling Limphilex georganiseerd. Het thema is dit jaar Limburg bijzonder dus: 500 jaar schutters en ijsvogels. Voor deze gelegenheid is op 20 oktober bekend geworden dat Birza Design uit Deventer een bijzonder poststempel ontworpen heeft met de afbeelding van een ijsvogel.

Het toont het ijsvogeltje zittend op een takje. De prooi in de bek, kijkende naar de tekst die aan de linkerkant van het stempel staat. Op deze wijze krijg je een speciale enveloppe waarop alle ijsvogeltjes de zelfde richting uitkijken en dat geeft een krachtig effect.

Natuurlijk zijn er ook weer persoonlijke postzegels beschikbaar. Een met een ijsvogeltje en een met de koningsvogel van de schutterij, uitgegeven respectievelijk door de Klimmense
Philatelistenvereniging 't Fakteurke Mergelland en de schutterij Broederschap St. Sebastianus Klimmen. Op de achtergrond van het ijsvogelzegeltje zien we de oude Romaanse Sint Remigiuskerk.

Activiteiten tijdens tentoonstelling en beurs
Het belooft een groot filatelistisch feest te worden. Naast vele interessante verzamelingen die onder andere aandacht besteden aan Limburg en die uitgestald worden is er op zaterdag en zondag gelegenheid volop gelegenheid om te ruilen. Handel is ook aanwezig. Op vrijdag kan de tentoonstelling ook bezocht worden door groepen van scholen en verenigingen onder leiding van een verenigingslid en deskundige De catalogus is klaar, enkele zeer interessante artikelen o.a. over Spoor en Post in Zuid Limburg. De lezing over het zelfde onderwerp is klaar, een zweem van nostalgie zal u bevangen bij het zien van de mooie plaatjes over spoor en post in Zuid Limburg.

In de jeugdhoek kunnen de kinderen gratis hun zakken vullen met postzegels, er is een berg zegels aanwezig, genoeg voor ieder kind dat starten wil met verzamelen.

Er is een doorlopende veiling. Wie het eerst komt het eerst maalt, de ingeleverde kavels mogen tegen de inzetprijs worden meegenomen. En er is natuurlijk een loterij met geweldige prijzen, één op de twee loten is prijs en de prijzen zijn geschonken door supporters en vertegenwoordigen een hoge waarde (loten à 1 per stuk).

Tijdens de LIMPHILEX zullen er verschillende ereprijzen uitgereikt worden door de jury. Onder andere een ereprijs van de COLF (Commissie Overleg Limburgse Filatelistenverenigingen) , een ereprijs van de Gemeente Voerendaal, van de KNBF (Konionklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen) en de Meurs-Prijs van de NVTF (Nederlandse Vereniging voor Thematische Filatelie).

Deze prijzen worden uitgereikt tijdens een feestavond die op zaterdag gehouden zal worden.

Er zullen tijdens deze dagen ook weer Erefakteuren benoemd worden. Lieden, géén lid van de vereniging, die vanwege hun inzet voor de internationale en Zuid Limburgse filatelie geëerd worden en naast een beeldje van een originele Limburgse facteur uit de 19^e eeuw, de titel erefakteur mogen ontvangen.
De entree van de tentoonstelling is gratis. De tentoonstelling is geopend op vrijdag van 10 tot 17 uur. Op zaterdag van 10 tot 17 uur en op zondag van 10 tot 16 uur.

Plaats: Gemeenschapshuis Óp dr Plats, Houtstraat 25 , 6343 BJ.