Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voor onmiddellijke publicatie

Opening Klassieke Muziekweek 2009 in Rotterdam

Drum mee met de Boléro

De Klassieke Muziekweek 2009 gaat vrijdag 6 november van start met veel getrommel. Dat gebeurt op het Schouwburgplein in Rotterdam, ter hoogte van de ingang van de Doelen.

Tussen 16.00 en 16.15 uur vertolkt een voor deze gelegenheid samengesteld gezelschap, bestaand uit leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Pianoduo Van Veen, een bewerking van de bekende Boléro van Maurice Ravel. De bezetting bestaat uit twee piano's, twee trombones, bastrombone, tuba en veel slagwerk. Heel veel slagwerk, want iedere slagwerker is uitgenodigd om mee te komen drummen. Tot nu toe hebben zich 65 drummers aangemeld, onder wie ABC Brassband en Impact Brass.

Ocker van Munster, directeur van de muziekschool SKVR, geeft het startschot van deze happening. De artistieke leiding is in handen van Jeroen van Veen van stichting PianoMania, die de afgelopen twee jaar de opening van de Klassieke Muziekweek ook al een heel bijzonder tintje gaf. In 2007 ging dat gepaard met een spectaculaire uitvoering van Canto Ostinato van componist Simeon ten Holt op vijf vleugels in de hal van Utrecht Centraal, in 2008 werden meerdere concerten verzorgd op zeker tien stations door heel Nederland.

Komende vrijdag zijn drummers van harte uitgenodigd hun kunsten te komen vertonen tijdens de opening van de Klassieke Muziekweek 2009. Van 15.30 tot 15.55 uur wordt gerepeteerd onder leiding van Martin Baai. Iedereen met trommel, emmer, jerrycan of ander slagwerk wordt om 15.30 uur verwacht op het Schouwburgplein te Rotterdam.

Kijk ook op www.klassiekemuziekweek.nl en www.pianomania.nl

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie/