Ingezonden persbericht


Lichtfestival Glow in TAC

()

Lichtsculpturen bewonderen en spelen met kleur

Datum: vrijdag 06.11 t/m zondag 15.11

Aanvang: vrijdag, zaterdag van 18.00 ­ 00.00 uur
zondag t/m donderdag 18.00 ­ 23.00 uur
Entree: gratis

Voor de vierde keer vormt Eindhoven het decor en podium van Glow. Kunstenaars en designers uit binnen- en buitenland laten lichtkunst en designtoepassingen zien die tot stand zijn gekomen door het gebruik van nieuwe technologieën met onder andere computers, sensoren en animatie. In het Temporary Art Centre (TAC) is er tijdens Glow van alles te beleven!

Spelen met kleur kun je met het interactieve lichtobject Project ALDIS/ kies je kleur van educatief kunstenaar Simon de Groot. Hij heeft een werk gemaakt dat bestaat uit drie nostalgische diaprojectoren met ieder een eigen kleur. Bezoekers worden uitgenodigd om hiermee te spelen; door de lichtsterktes van de projectoren aan te passen wordt duidelijk dat iedere kleur kan worden opgebouwd uit de drie primaire lichtkleuren.

DINGELINS (illustratief ontwerpster Anna van Helsdingen en fotografe LINS) laat Slagschaduw zien; een werk met licht dat vertelt over verlangen en intimiteit door humoristische voorstellingen. Het duo laat kijkers even stilstaan in een andere dimensie die zij creëren.

MAD (René Paré) presenteert Shockwave; een verzameling kunstwerken waarin je een eigenzinnige benadering kunt terugvinden op mediatechnologie. Niet braaf of degelijk, maar het best te omschrijven als experimentele kunst.

Trifid heeft in opdracht van de gemeente Eindhoven een digitale tafel gemaakt. Daarin kunnen bezoekers foto's tevoorschijn toveren, spelletjes spelen en animaties bekijken. Het is een project waarin TACgenoten, kunstenaars en ontwerpers die hun werkruimte in TAC hebben, samenwerken met andere kunstenaars uit de stad. Het thema van de digitale tafel is: 'speerpunten van Eindhoven'.