TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 03-11-2009

Televisie
FLIKKEN MAASTRICHT
Uitzending vrijdag 6 november
Nederland 1 - 20.30 uur

FLIKKEN MAASTRICHT SUCCESVOL VAN START

Na een prachtige start afgelopen vrijdag met kijkcijfers van meer dan 1,8 miljoen staat de vrijdagavond weer garant voor speurwerk van eigen bodem met FLIKKEN MAASTRICHT.

Vrijdag 6 november de tweede aflevering van de populaire TROS-dramaserie:

Een studente meldt zich op het bureau. Ze verklaart dat ze tijdens een feestje verkracht is door vrienden van een bekende van haar. Medisch onderzoek wijst uit dat ze inderdaad is verkracht en Eva en Wolfs gaan met de jongens praten. Die blijken afkomstig te zijn uit de hogere kringen van Maastricht en beweren hooghartig dat het meisje het zelf graag wilde. De zaak wordt nog lastiger als de moeder van een van de jongens, een bekende strafpleiter, met van alles en nog wat dreigt als de politie de jongens niet laat gaan. Dan trekt het meisje ook nog eens haar aanklacht in. De rechercheurs vermoeden dat ze onder druk is gezet en hebben nauwelijks een zaak over. Eva weigert op te geven en krijgt de waarheid uiteindelijk boven tafel. Dan blijkt het niet eenvoudig om slachtoffer en dader aan te wijzen. Ook Romeo en Marion hebben te maken met een slachtoffer die geen aangifte wil doen. Maar daar nemen ze geen genoegen mee.

In deze aflevering spelen onder anderen Gaby Blaaser (SpangaS) en Renée Fokker (o.a. bekend van tv-series Vrouwenvleugel en De Zomer van '45 en de film 'Blind Date') een gastrol.

De vaste cast in de derde reeks van FLIKKEN MAASTRICHT bestaat uit: Victor Reinier - Floris Wolfs
Angela Schijf - Eva van Dongen
Oda Spelbos - Marion Dreesen
Sergio Romero IJssel - Romeo Sanders
Helmert Woudenberg - Eugène Hoeben

Voor meer informatie: www.tros.nl/flikkenmaastricht De komende acht weken kunnen bezoekers aan de site meedoen aan een zeer exclusieve prijsvraag met een nog exclusievere hoofdprijs. Iedere vrijdag komt er een filmpje van één van de acteurs van FLIKKEN MAASTRICHT op de site online. In dit filmpje geeft de acteur een hint of cryptische omschrijving van een plaats in Nederland. Door van de beginletters van deze plaatsen een woord te maken, kan de bezoeker kans maken op unieke prijzen, nl. een van de scripts van Angela Schijf, een kleurrijk boek vol aantekeningen, en een door de hoofdrolspelers gesigneerde dvd-box.