Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer: 295
Datum: Leeuwarden, 5 november 2009

Prominente plaats jeugdzorg in TV-soap LinKk

De Week van de Jeugdzorg werkt samen met het schooltelevisieprogramma LinKk van Omrop Fryslân op Nederland 2. LinKk is een tv-soap van zes afleveringen. Een van de jongeren van LinKk komt in aanraking met Jeugdzorg. Het doel is om de kijkers een beeld te geven van de 'problemen' van jongeren in de jeugdzorg of van de hulp die ze krijgen. De eerstvolgende uitzending is op vrijdag 6 november 2009.

In de soap LinKk spelen zes jongeren de hoofdrol. Zij maken in het programma filmpjes over onderwerpen die interessant zijn voor Friese jongeren. De nieuwe LinKk-groep bestaat uit: Diana, Giel, Marije, Eise, Anne en Auke. Auke heeft al heel wat ellende meegemaakt heeft in zijn leven. Hij heeft 10 jaar geleden zijn vader verloren. Zijn moeder heeft nu iedere keer foute vrienden die zich als pleegvader opdringen. Als zijn moeder zich voor de zoveelste keer laat vallen voor een fout vriendje, doet Auke een poging tot zelfdoding, uit pure wanhoop.

Over jeugdzorg
Jeugdzorg ondersteunt en helpt kinderen, jongeren en hun ouders en verzorgers bij (dreigende) opgroei- en opvoedingsproblemen.Jaarlijks komt 1 op de 25 jongeren tot 18 jaar in aanraking met de jeugdzorg. Het gaat om situaties waarin ouders niet in staat zijn zelfstandig de problemen het hoofd te bieden. Ouders kunnen onmachtig zijn hun kind op te voeden; maar ook bij een 'normale opvoeding' kan het misgaan.

Week van de Jeugdzorg 2009
Voor de vierde keer organiseert provincie Fryslân in samenwerking met een groot aantal organisaties van 12 t/m 21 november 2009 de Week van de Jeugdzorg. Het doel van de week is om een goed beeld te geven van wat er in de jeugdzorg gebeurt. In Fryslân is er extra aandacht voor samenwerking tussen het middelbaar onderwijs en jeugdzorg, onder het motto 'Zorg voor jeugd. Doe het samen!'.

Kijk voor meer informatie over de Week van de Jeugdzorg op: www.weekvandejeugdzorgfryslan.nl.
-----------------------

---- --