Partij van de Arbeid
Den Haag, 6 november 2009

Vragen van de leden Kuiken en Boelhouwer (beiden PvdA) aan de ministers van Wonen Wijken en Integratie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

over het bevorderen van koolmonoxidemelders


1. Heeft u kennis genomen van het bericht "Kabinet wil rookmelders in elke woning", gepubliceerd op de website van de Telegraaf op 30 oktober jl.?{1}


2. Deelt u de mening van de PvdA-fractie dat het zeker in de koude maanden, wanneer er weer meer gebruik gemaakt wordt van verwarming en er minder geventileerd wordt, juist ook belangrijk is om te streven naar meer koolmonoxidemeters?


3. Hoeveel doden en gewonden vallen er jaarlijks door vergiftiging met koolmonoxide?


4. Kunt u de Kamer op de hoogte brengen van de laatste feiten ten aanzien van de melding in de brief van de minister van WWI aan de Tweede Kamer van 22 december 2008 dat zijn departement onderzoek doet naar de verplichtstelling van koolmonoxidemelders in huizen?


5. Waarom combineert u de inspanningen om in alle woningen goed functionerende rookmelders te hebben niet met het installeren van koolmonoxidemelders?


6. Wanneer kunt u de kamer nader informeren over de uitvoering van het plan om rook (en eventueel koolmonoxide) melders in alle woningen aanwezig te laten zijn?