Gemeente Tilburg

Tilburg dient tweede aanvraag in bij Rijk voor
stimuleren woningbouw

Gemeente meldt 11 bouwprojecten aan voor stimuleringsmaatregel Het college heeft deze week besloten ook voor de tweede ronde een flink aantal bouwprojecten voor subsidie bij het Rijk aan te melden. Het beschikbare Rijksbudget voor de tweede ronde is in totaal ¤150 miljoen. Tilburg heeft de volgende projecten geselecteerd voor de stimuleringsmaatregel: De Havenmeester, Fortuna / Mechtildestraat, Pater van de Elsenplein / hoek Broekhovenseweg, herstructurering Groeseind fase 1 en 2, Distlerstraat, Gemeentewerf, Rijghpark 3e fase, Malmö, Delmerweiden en De nieuwe Heikant.
Het gaat bij deze aanvragen om een subsidie van ruim ¤ 3,9 miljoen voor 537 woningen. Omdat is gebleken dat met name de projecten met koopwoningen en duurdere huurwoningen stilvallen kunnen alleen deze woningen voor subsidie in aanmerking komen. Verder stelt het Rijk als voorwaarde dat de bouw van bovengenoemde projecten voor 1 juli 2010 gestart moet zijn. Uiterlijk 15 december beslist de minister welke Tilburgse projecten voor subsidie in aanmerking komen.
Stimuleringsmaatregel
Het Rijk heeft in totaal ¤ 400 miljoen beschikbaar gesteld voor woningbouwprojecten die door de economische crisis zijn stilgevallen. De subsidie wordt in drie ronden uitgekeerd aan gemeenten in Nederland.
Wethouder Wonen Jan Hamming: "Vanuit de eerste ronde hebben we al een bedrag van ruim ¤1,2 miljoen toegekend gekregen voor de woningbouwprojecten Bouwmeesterbuurt, Donizetti, Zonnedauw en Wijhof. De bouw van het project Bouwmeesterbuurt is inmiddels van start gegaan. Een goede ontwikkeling voor de Tilburgse woningbouw die we hopelijk nog eens extra kunnen stimuleren met een mooi subsidiebedrag vanuit de tweede ronde." De gemeente Tilburg keert de subsidies van het Rijk weer uit aan woningcorporaties en ontwikkelaars om ze in staat te stellen ondanks de economische crisis te starten met hun bouwprojecten. Daarmee blijft de bouwproductie op peil en kunnen banen in de bouw behouden blijven.
Het in dit persbericht genoemde besluit heeft het college deze week genomen en het wordt ter informatie naar de raad gestuurd

---



Gemeente Tilburg