Politie Zeeland


---


R-3351-2009 Woninginbraken in Zeeland
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning in de Eikenhorst in Koudekerke.
In de woning waren alle ruimtes doorzocht en er werden sieraden met onbekende waarde weggenomen.

Donderdag tussen 06.00 en 17.30 uur werd ingebroken in een woning in de Willem-Alexanderstraat in Kortgene.
De woning werd doorzocht en er werd een onbekend geldbedrag weggenomen.

Z-3352-2009 Softdrugscontrole in Zeeuwsch-Vlaanderen
Donderdagmiddag en -avond werd in Zeeuwsch-Vlaanderen een zgn. A.S.O.S. (Aanpak Structurele Overlast Softdrugs) controle gehouden. Deze controles worden meerdere malen per jaar uitgevoerd om het softdrugstoerisme in Zeeuws-Vlaanderen en de daarmee gepaard gaande overlast tegen te blijven gaan.
Bij deze controle werden acht personen aangehouden, waarvan zeven personen in Terneuzen en één persoon in Breskens. Zij waren allen in het bezit van softdrugs. Ook werd één man aangehouden in het kader van de vreemdelingenwet. Deze man is ingesloten in Torentijd.
In totaal werden er 3 joints en 30,5 gram hennep in beslag genomen.
Alle personen die drugs bij zich hadden welke voor uitvoer bestemd waren, ook bij hoeveelheden onder de 5 gram, kregen in nauwe samenwerking met het openbaar ministerie in Middelburg een boete opgelegd van ¬ 300,-.
Deze boetes werden, op één na, aMiddelburg een boete opgelegd van E 300,-.
Deze boetes werden, op één na, allemaal betaald. Van de persoon die de boete niet kon betalen, werd de auto in afwachting van de betaling, achtergehouden.

Z-3353-2009 Aanhouding in Terneuzen
Donderdag omstreeks 16.30 uur werd op de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen een 22-jarige Terneuzense automobilist aangehouden.
Deze man, die in een groene Ford reed, veroorzaakte op de kruising Mr. F.J. Haarmanweg / Rooseveltlaan een aanrijding. Hij reed door het rode licht en botste daardoor tegen een andere personenauto, bestuurd door een 48-jarige man uit de gemeente Terneuzen. Beide auto's raakten beschadigd. Echter even daarvoor had dezelfde man op de Mr. F.J. Haarmanweg asociaal rijgedrag vertoond waarvan een andere, onbekende, weggebruiker de dupe van werd. De 22-jarige gebruikte heel de weg en bij de Handelspoort werd de onbekende bestuurder klemgereden.
De politie wil, in verband met het verdere onderzoek graag in contact komen met deze, nog onbekende, bestuurder die in een rode auto, waarschijnlijk een Opel, reed. Deze bestuurder wordt verzocht zich te melden bij het politiebureau in Terneuzen of te bellen naar 0900-8844.