Vereniging van Effectenbezitters



6-11-2009

Afwikkeling Shell Schikking van start

De afwikkeling van de Shell schikking is van start gegaan. Gedupeerde aandeelhouders kunnen nu hun claims indienen.

Shell stelt totaal ruim 389 miljoen dollar ter beschikking aan de gezamenlijke gedupeerde beleggers buiten de Verenigde Staten.

Op 11 april 2007 bereikte de VEB, samen met andere gedupeerde beleggers buiten de Verenigde Staten, een schikking met Shell over de schade die beleggers leden na de herwaardering van de oliereserves in 2004.

De schikking is op 29 mei 2009 door het gerechtshof Amsterdam algemeen verbindend verklaard. Gedupeerde beleggers zijn in formele aankondigingen, die afgelopen weken in diverse dagbladen zijn verschenen, opgeroepen hun claims in te dienen.

Claimformulier
Gedupeerde beleggers die hun adresgegevens hebben achtergelaten bij de VEB of op een van haar websites (www.veb.net, www.shellvergoeding.nl of www.shellcompensation.com), ontvangen op het opgegeven adres een claimformulier.

Transactieoverzichten
Om de indiening van claims te vergemakkelijken, ontvangen alle Nederlandse gedupeerde Shell beleggers, die effectenrekeningen aanhouden (of hebben aangehouden) bij een van de onderstaande banken, automatisch een overzicht van hun transacties in aandelen Shell over de relevante periode van 8 april 1999 tot en met 18 maart 2004.

Deze gegevens kunnen eenvoudig op het claimformulier worden overgenomen. Een afschrift van het transactieoverzicht dient als bewijs bij het claimformulier te worden gevoegd. De deelnemende banken zullen de transactieoverzichten tijdig aan hun cliënten verzenden.

ABN AMRO - ING - Rabobank - Fortis Bank Nederland - SNS - Van Lanschot - Alex - Binck

Indiening
Claims kunnen worden ingediend tot 5 november 2010.

Uitbetaling
Met de uitbetaling van de schikking zal naar verwachting medio 2011 worden gestart.

Vragen
Voor vragen kunt u terecht op de genoemde websites of telefonisch bij de administrateur die de afwikkeling verzorgt: 00 800 00 800 900 (gratis).

VEB / Euroshareholders