Politie Noord- en Oost Gelderland


|Uddel - rijden onder invloed | |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 6 november een 37-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de automobilist omstreeks 01:30 uur staande tijdens een alcoholcontrole op de Kootwijkerweg in Uddel. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,7 promille blies. De man heeft een rijverbod van een aantal uur gekregen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

|     |Apeldoorn - rijden onder invloed                          |

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 6 november een 26-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de man omstreeks 01:00 uur staande op de Imkersdreef in Apeldoorn, nadat zij hem even daarvoor met hoge snelheid hadden zien rijden. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,3 blies. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

|     |Apeldoorn - snorfietser gewond bij aanrijding             |

Een 67-jarige man uit Apeldoorn raakte donderdag 5 november gewond toen hij op zijn snorscooter in aanrijding kwam met een 13-jarige fietser, eveneens uit Apeldoorn.


De politie kreeg omstreeks 18:30 uur de melding van de aanrijding. Een 13-jarige jongen fietste op het fietspad parallel aan de Matenpoort in Apeldoorn richting de Laan van de Mensenrechten. Op de kruising van Matenpoort met de Laan van de Mensenrechten wilde hij linksaf slaan. Hij gaf geen richting aan en merkte - mede omdat hij oordoppen in had- niet dat hij op dat moment werd ingehaald door een snorscooter. De 67-jarige bestuurder van de snorscooter kon vanwege de onverwachte manoeuvre van de fietser een aanrijding niet meer voorkomen. De 67-jarige man liep bij de val met zijn snorfiets hoofdletsel op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 13-jarige fietser bleef ongedeerd.

|     |Apeldoorn - rijden zonder rijbewijs                       |

De politie heeft donderdagavond 5 november een 17-jarige jongen uit Engeland aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs.


De politie kreeg om 20:30 uur de melding dat een personenauto met een Engels kenteken een aanrijding had veroorzaakt op de Canadalaan in Apeldoorn, en daarna was doorgereden. De 20-jarige bestuurder uit Apeldoorn die door de auto was aangereden zette de achtervolging in en alarmeerde intussen de politie. Mede doordat de 17-jarige de doodlopende Morellenlaan inreed en de Apeldoorner hem de weg versperde, kon de politie de bestuurder van de Engelse auto aanhouden. De 17-jarige jongen is overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde de auto zonder toestemming van een familielid te hebben meegenomen. De politie maakt proces-verbaal op.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --