Ingezonden persbericht


CNN OPENT NIEUWE STUDIO'S IN ABU DHABI

CNN heeft deze week nieuwe studio's en een productiecentrum geopend in Abu Dhabi. Deze permanente vestiging is tevens het kantoor van waaruit de zeven regionale Midden Oosten bureaus zullen worden gecoördineerd en van waaruit live nieuwsshows zullen worden uitgezonden. Het nieuwe CNN-center in Abu Dhabi zal de nieuwsgaring voor de regionale kantoren van Baghdad, Beirut, Cairo, Dubai, Jeruzalem, Kabul en Islamabad coördineren.

CNN Abu Dhabi beschikt over een digitale studio van waaruit 24 uur per dag 7 dagen per week live kan worden uitgezonden, alsmede over montage ruimtes en een volledig geïntegreerde newsroom. Op het nieuwe bureau zijn ruim 25 stafleden werkzaam.

"Het Midden-Oosten heeft altijd een belangrijke rol gespeeld binnen CNN, het maakt deel uit van onze DNA: twee van onze oudste bureaus zetelen in Cairo en Jeruzalem," aldus Tony Maddox, Managing Director en executive vice president van CNN International. "Deze regio speelt onbetwist een cruciale rol in de wereldpolitiek, en het nieuwe kantoor in Abu Dhabi, in het hart van deze regio, geeft ons direct toegang tot de diverse nieuwsverhalen en gebeurtenissen in de politiek, het bedrijfsleven en het sociale en culturele spectrum."

Nieuw live televisieprogramma PRISM vanuit Abu Dhabi

Voor het eerst in de geschiedenis van CNN zal er een dagelijks live nieuwsprogramma vanuit het Midden-Oosten worden uitgezonden. Het programma 'Prism', gepresenteerd door Stan Grant, zal iedere zondag tot en met donderdag worden uitgezonden om 18.00 uur Nederlandse tijd. CNN Abu Dhabi wordt ook de thuisbasis voor de CNN programma's Inside the Middle East, dat al 6 jaar wordt uitgezonden en Marketplace Middle East dat twee jaar geleden werd gelanceerd.


---

Noot voor de redactie (