NOVA

06-11-2009

Griepstress voor huisartsen
Deze week stierven zeven mensen als gevolg van de Mexicaanse griep. Ondanks een verdubbeling van het aantal ziekenhuisopnamen deze week, beschouwt het RIVM de griepepidemie als 'mild'. NOVA ging op bezoek bij de Intensive Care-afdeling van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. In de studio zit Arno Timmermans, directeur van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

Asielzoekers in tentenkampen
Het schrikbeeld van de jaren '90 is weer terug: asielzoekers in tentenkampen. Door een toename in de toestroom en een afname van de uitstroom van asielzoekers, hebben diverse asielcentra in Nederland een capaciteitsprobleem. Daarom brengen ze asielzoekers onder in tentenkampen. In NOVA vanavond een gesprek met Edwin Huizing, directeur van VluchtingenWerk Nederland.

Gorbatsjov: vertrekken uit Afghanistan!
Oud-Sovjetleider Michail Gorbatsjov roept het Westen op Afghanistan te verlaten. Deze oorlog kan niet gewonnen worden. Gorbatsjov gaf zelf de opdracht om het Sovjetleger terug te trekken uit Afghanistan nadat ze tien jaar lang geprobeerd hadden de Moedjahedien te verslaan. In NOVA vanavond een gesprek met Gorbatsjov over Afghanistan.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)