Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

'Den Haag sterk in internationaal onderwijs'
Pilot Europees onderwijs op jubilerende International School

Den Haag, 6 november - In de regio Den Haag is het prima gesteld met het onderwijs voor de kinderen van de tienduizenden expats die er wonen. Dat heeft burgemeester Jozias Van Aartsen vrijdag gezegd op een congres over internationaal onderwijs van de Stichting Het Rijnlands Lyceum. De goede kwaliteit van het internationale onderwijs draagt volgens Van Aartsen bij aan de aantrekkingskracht van Den Haag op internationale organisaties en bedrijven. Die kwaliteit wordt door internationale instanties onderschreven. Zo is The International School of The Hague, die dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert, als enige school in zijn soort uitgekozen voor een pilotproject met Europees onderwijs.

De komst van Europees onderwijs naar Den Haag maakt het mogelijk nog aantrekkelijker voor Europese organisaties om zich hier te vestigen. Van Aartsen: "Dit is een lang gekoesterde wens van de gemeente Den Haag. Onze verwachtingen voor het programma zijn hooggespannen. Het is een enorm voordeel om een diploma te hebben dat toegang biedt tot hoger onderwijs in alle EU-lidstaten."

Het Europese lesprogramma, voluit het Europees Baccalaureaat, wordt op de school aangeboden naast het bestaande internationale programma. Ook niet-expats kunnen het programma volgen. In het pilot-project kunnen zich elk jaar twintig Nederlandse kinderen aanmelden. Voor de duur van de pilot betreft het voornamelijk ex-5 havo-leerlingen die in twee jaar hun Europees Baccalaureaat kunnen halen en daarmee hun toegangsbewijs tot alle Europese universiteiten. "Naast het bestaande onderwijsstelsel ontstaat er een kwalitatief hoogwaardig alternatief voor die leerlingen die zich willen voorbereiden op een studie in Europa en hun toekomst ook in Europa zien.", aldus Maarten Knoester, bestuurder van de Stichting het Rijnlands Lyceum.

Het congres over de toekomst van internationaal onderwijs was georganiseerd ter gelegenheid van een kwart eeuw internationaal onderwijs op locaties van het Rijnlands Lyceum in Den Haag en Oegstgeest en een kwart eeuw Nederlands onderwijs aan Nederlandse kinderen in het buitenland.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot voor de redactie -