Persbericht

Bedrijventerreinen Rijswijk behalen Keurmerk Veilig Ondernemen

6 november 2009

Op 15 oktober 2009 is de certificering behaald van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor de bedrijventerreinen Plaspoelpolder, Hoornwijck, Broekpolder en Rijswijk Zuid in de gemeente Rijswijk (Zuid Holland). De certificering geeft aan dat alle betrokken partijen, Gemeente Rijswijk, Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk, Collectieve Beveiliging Bedrijven Rijswijk, Politie Haaglanden en Brandweer Delft-Rijswijk, samen structurele maatregelen treffen om de veiligheid op de bedrijventerreinen in Rijswijk te verbeteren.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen staat voor een schoon, heel en veilig bedrijventerrein. Alle partijen zetten zich, elk op hun eigen gebied en gezamenlijk, hiervoor in. Door middel van het Keurmerk Veilig Ondernemen wordt op een gestructureerde manier de samenwerking tussen ondernemers, eigenaren, gemeente, politie en brandweer op de bedrijventerreinen in Rijswijk gewaarborgd.

Met het ondertekenen van het convenant, op donderdag 5 november 2009, hebben alle partijen zich gecommitteerd zich in te zetten voor onder andere het vergroten van de deelname aan de collectieve beveiliging, meer toezicht in de openbare ruimte, veiligheid in en om de bedrijven en het voorkomen van overlast door leegstand op de bedrijventerreinen. Het eerste resultaat is tijdens de ondertekening al gepresenteerd, en dit zijn de Keurmerk Veilig Ondernemen borden die op alle ingangen van de bedrijventerreinen geplaatst gaan worden.

De gemeente Rijswijk zet zich in voor meer veiligheid en verbetering van de leefbaarheid in de gehele gemeente. Inmiddels zijn in meerdere winkelgebieden en nu ook op alle bedrijventerreinen de eerder genoemde partijen structureel bezig met het verbeteren van de veiligheid.