Ingezonden persbericht


Winderige eerste dag op zonnig Valencia

Dit weekend is het alweer de laatste Grand Prix van het seizoen 2009 en wordt de GP Generali de la Comunitat Valenciana verreden op het prachtige circuit van Valencia in Spanje. De DeGraaf Grand Prix rijder Randy Krummenacher wist naar een 18e positie te rijden tijdens deze eerste vrije training. Danny Webb ondervindt nog veel hinder van zijn gebroken linkervoet en kwam vandaag niet verder dan een 24e positie.

Tijdens deze eerste sessie stond er erg veel wind en kwamen de rijders nog niet aan de rondetijden die tijdens de test eerder dit jaar werden gereden. Beide DeGraaf Grand Prix rijders gebruikte de training om een goede set-up te vinden. De Zwitser Randy Krummenacher wist in de laatste vijf minuten zijn rondetijd te verbeteren en klom van de 25e positie op naar een 18e positie. De Engelsman Danny Webb gebruikte deze sessie om te kijken hoe het zou gaan met zijn gebroken voet. Gelukkig is de pijn te verdragen en blijft de pijn ook constant en wordt het tijdens de sessie niet erger.

Randy Krummenacher (18e, 1:44,171): "Er stond veel wind vandaag waardoor het lastig was om je lijn te houden. Halverwege de sessie hebben we een drastische wijziging in de vering aangebrachte wat een beter gevoel gaf. Ik ben nog niet tevreden over de voorkant en heb het gevoel dat de voorkant te hoog staat. Morgen zal dit opgelost zijn en moet het mogelijk zijn om in de top 12 te kwalificeren."

Danny Webb (24e, 1:44,705): "Vandaag was ik erg benieuwd hoe het zou gaan met mijn voet. Het is mijn schakelvoet waardoor ik deze continue moet bewegen met op- en terug schakelen. Tijdens het rijden heb ik veel pijn maar gelukkig blijft het steeds hetzelfde. De pijn wordt dus niet erger als ik langer rijd maar ik heb last van een trillende voet. Vanmiddag ga ik nog langs Dr. Costa en kijken we hoe we dit voor morgen kunnen verminderen. De rondetijden moet beter kunnen en ik probeer in ieder voor een plek te rijden op de eerste vier startrijen.