Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Datum 6 november 2009 -

Onderwerp Beantwoording kamervragen van de leden Vendrik, Cramer en
- Roemer

Geachte voorzitter,

Hiermee doe ik u mede namens de Minister van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer de antwoorden toekomen op de vragen (2009Z13783) van de leden Vendrik, Cramer en Roemer inzake toezending van het rapport "Niet minder, wel anders" van professor Michiels van de Universiteit van Tilburg.


1. Is het waar dat het rapport "Niet minder, wel anders", dat handelt over het normen- en handhavingstelsel voor Schiphol en dat in uw opdracht geschreven is door professor Michiels van de Universiteit van Tilburg ten behoeve van de Alderstafel, al geruime tijd gereed is?


1. Ja, dat klopt. Het advies is één van de producten waarover afspraken zijn gemaakt in het Aldersakkoord en het betreft een voorlopig advies voor de verdere uitwerking. Een definitief advies wordt uitgebracht als het voorstel voor de regels gereed is. Normaliter worden adviezen en onderzoeksresultaten pas naar buiten gebracht nadat het eindproduct, in dit geval de experimenteerregeling voor het nieuwe stelsel, aan de Alderstafel is besproken en akkoord bevonden.


2. Bent u bereid dit rapport op de kortst mogelijke termijn aan de Kamer toe te zenden, zodat deze het rapport tijdens het reces kan bestuderen ten behoeve van het notaoverleg over de Luchtvaartnota, dat plaatsvindt vlak na het reces? Zo nee, waarom niet?

a
agina 1 van 2 P






2. Het rapport van prof. Michiels is reeds naar de Tweede Kamer gestuurd naar Datum aanleiding van beantwoording van kamervragen inzake de Luchtvaartnota (uw 6 november 2009

kenmerk 31936, nr. 4). Ons kenmerk VenW/DGLM-2009/3294 Hoogachtend,

DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

ir. Camiel Eurlings