De ZorgZaak uitverkozen tot zorgonderneming van het jaar


HOOGEVEEN, 20091106 -- Tijdens het Jaarcongres Zorgmarkt is op 5 november 2009 thuiszorgonderneming de ZorgZaak uit Hoogeveen uitverkozen tot Zorgonderneming van het Jaar 2009. De jury was zeer onder de indruk van de betrokkenheid en het ondernemerschap van directeur-oprichter Femke Spiering en mededirecteur Ruud Slot.

Naast De ZorgZaak waren er nog twee genomineerde zorgondernemingen: Interapy (ggz via internet) en Oogziekenhuis Zonnestraal. Volgens de jury zijn alle drie excellente ondernemingen die voldoen aan de zes criteria: betekenisvolle omvang, klantgeoriënteerdheid, efficiëntie, innovatief, bijdrage leveren aan landelijke ontwikkelingen en rendabele onderneming. De ZorgZaak, Centrum voor Flexibele (Thuis)Zorg & Arbeid, scoorde net wat beter dan de andere twee genomineerden.

Tijdens het Jaarcongres Zorgmarkt werd de ZorgZaak als winnaar bekend gemaakt. De prijs werd uitgereikt door Cathy van Beek, voorzitter a.i. van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Desgevraagd lieten directeuren Femke Spiering en Ruud Slot weten enorm verheugd te zijn met de uitverkiezing. Slot: "In een tijd waarin thuiszorgondernemingen voortdurend negatief in het nieuws komen door faillissementen en discutabele bestuurders is het extra mooi dat juist een onderneming uit de thuiszorg deze prijs wint. Wij willen het anders en beter doen, deze prijs is een bevestiging dat we op de goede weg zijn".

De jury roemde in haar rapport met name de flexibiliteit en de doelmatigheid van de ZorgZaak. De organisatie werkt zo doelmatig dat de kosten 10 procent lager zijn dan bij andere thuiszorgorganisaties. Die 10 procent wordt gestoken in een verdere kwaliteitsverbetering van de zorg en in de winkels die het bedrijf in een aantal steden op A-locaties heeft. De laagdrempelige winkels zijn bedoeld om zichtbaar te zijn voor mensen die zorg nodig hebben, maar ook om potentiële nieuwe medewerkers in contact te brengen met De Zorgzaak.

Naast de nominatie voor Zorgonderneming van het Jaar was directrice Femke Spiering ook genomineerd als Zakenvrouw van het Noorden. Deze prijs ging net aan haar neus voorbij maar volgens Spiering is dat geen ramp: "Natuurlijk had ik ook die prijs graag mee naar huis willen nemen maar de uitverkiezing tot Zorgonderneming van het Jaar is zoveel mooier. Het is een bekroning op het werk van al onze medewerkers en zorgverleners die iedere dag weer aan het werk zijn om het leven van onze hulpbehoevende cliënten een klein beetje dragelijker te maken. Zij zijn de kurk waarop ons bedrijf drijft en dat is wat ons sterk maakt".





Ingezonden persbericht